Her Vaka Hasta, Her Artış Korkunç Değil…

Bora Tüfekli Yazdı; Her Vaka Hasta, Her Artış Korkunç Değil…

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2020 09:28
Her Vaka Hasta, Her Artış Korkunç Değil…

Uzunca bir süredir Covid-19 ile yatıp Covid-19 ile kalkıyoruz…

Özellikle son günlerde yaşanan vaka artışları hepimizi tedirgin ediyor. Ancak, ortada somut veriler de olmadığı için aslında endişe biraz daha artıyor.

Net bilgi yoksa bilgi kirliliği haktır. Sağlık Bakanlığı’nın ‘efendim biz vaka sayısını değil, hasta sayısını açıklıyoruz. Zira her vaka hasta değildir’ açıklaması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirmişti. Dünyanın dört bir yanından gelen yüksek yüksek rakamlardan sonra ülkemizdeki makul görünen rakamların sebebini merak ederken Sağlık Bakanı Koca, bu merakımızı gidermiş oldu. Bu sayede endişemiz de azaldı. Ne de olsa her vaka hasta değildir.

Neyse, işin o tarafı belki de bizi aşıyordur. Büyüklerimizin bir bildiği vardır. Ve muhtemelen pandemiyi kontrol altına almaya çalışırken ülke bekamızı da düşünüyorlardır ki, bundan hiçbir şüphemiz yok.

Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya İl Genel Meclisi’nde bir sunum yaptı.

Kentteki vaka sayıları ile ilgili net bir rakam o da vermedi ama önemli mesajlar vardı sunumunun satır aralarında.

Keçiborlu ve Gelendost ilçelerinde son 10 günde korkunç rakamlara ulaşıldığını ifade eden Dr. Karakaya, “Ulaşmamızın sebebi Keçiborlu’da gün, mevlit yapılmış. Gelendost’ta asker uğurlaması ve yemeği yapılmış. İnanamadığınız sayılara ulaşıyoruz. 3,5 değil de 10, 30, 100, 150 sayılarına ulaştık. İl genel meclisi üyelerimiz bu tür faaliyetleri duyarlarsa kolluk kuvvetlerine haber versinler. İhbar etmezsek vebal altında kalırız” dedi.

Sonrasında Gelendost Kaymakamı Onur Alimoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “vakalarda artış var ama korkunç düzeyde değil” dedi.

Koronavirüs vakalarında ki artış hangi rakamdan sonra korkunç hale geliyor onu pek bilemiyoruz elbette ama yine yazının başında ifade ettiğimiz konuyu tekrarlayalım: “Eğer net bilgi yoksa bilgi kirliliği haktır”

Eğer ilgililer çıkıp somut verileri vatandaşlarla paylaşırsa belki de alınması gereken tedbirler açısından vatandaş daha duyarlı hale gelebilir.

Ortada rakam yok, ama korkunç mu değil mi? Tartışması var. İyi de sormazlar mı kime göre neye göre?

https://www.ajans32.com/her-vaka-hasta-her-artis-korkunc-degil-934yy.htm?interstitial=true

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum