Her Yıl 15 Bin Kişi Sakat Kalıyor

Isparta Belediyesi’nde hizmet alımı işi adı altında görev yapan şirket işçilerine yönelik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2013 14:09
Her Yıl 15 Bin Kişi Sakat Kalıyor

Isparta Belediyesi Kültür Sineması’nda düzenlenen eğitimi İş Güvenliği Uzmanı Birsen Kanat verdi.

6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu hakkında genel bilgiler veren ve işçi ile işveren arasındaki çalışmaya ilişkin bilgiler aktaran İş Güvenliği Uzmanı Birsen Kanat, işçi, işveren ve devletin görevleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre çalışmanın herkesin hakkı ve ödevi olduğu belirtilirken, her işverenin işyerinde işçilerin sağlığını ve iş güvenliğini sağlamak için gerekli olanı yapmak ve bu husustaki şartları sağlamak, araçları noksansız bulundurmakla yükümlü oldukları kaydedildi. İş Güvenliği Uzmanı Birsen Kanat bunun yanı sıra aynı zamanda işverenin olduğu gibi işçilerin de temel sorumlulukları olduğunu dile getirerek bunlarla ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

İş Güvenliği Uzmanı Birsen Kanat Türkiye’deki iş kazaları ile ilgili de salonda bulunan işçilere bilgiler verirken, “Her gün 4 can alıyor. Her yıl 140 bin kişi iş kazası geçiriyor ve 15 bin kişi sakat kalıyor” dedi. İş kazalarının en çok inşaat, madencilik gibi iş alanlarında meydana geldiği ifade edilirken, işçilere yönelik anket çalışması da yapıldı. Eğitim semineri karşılıklı soru cevap ile tamamlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.