“Her Zaman Fakir ve Muhtacın Yanındayız”

“Her Zaman Fakir ve Muhtacın Yanındayız”

Yayınlanma:
“Her Zaman Fakir ve Muhtacın Yanındayız”

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, her zaman mağdur ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirterek; “Isparta Temsilciliği olarak son 6 ayda 100 bin TL’lik yardım yaptık” dedi.

İl Temsilcisi Akçil, dün İHH Yeni Temsilcilik Binasında kendisinin başkanlığında gerçekleştirilen geniş katılımlı istişare toplantısında şunları söyledi; “İHH, sadece Isparta veya ülke çapına değil, tüm dünya çapında hizmet veren bir kuruluştur. Vakıf olarak yardıma muhtaç herkese hizmet için çalışıyoruz. Bu toplantımızda göreve geldiğimiz yaklaşık 6 aylık zaman zarfında İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği, olarak yaptığımız çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunacağız.

“DÜNYA ÇAPINDA HİZMET VEREN BİR KURULUŞUZ”
Vakfımız dünya çapında 55 ayrı ülkeye ve yaklaşık 2 milyardan fazla insana hizmet vermektedir. 21 fakir ülkede su, yetim, ziraat, eğitim, kurban, ramazan gibi yüzlerce yardım projesi gerçekleştirilmekte ve dünya çapında birçok ülkede teşkilatlanma faaliyetlerine öncülük etmektedir. Vakfımız, yetimlere büyük önem vermektedir. Bu doğrultuda, dünya çapında 90 bin yetimin ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmaktadır.

“SURİYE’YE 6 TIR YARDIMDA BULUNDUK”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilciliği olarak; geçtiğimiz 6 ay içinde Suriye’deki mağdur ve mazlum vatandaşlara 2 Tır Un, 2 Tır Elma ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde 2 Tır da eğitim yardımında bulunduk. İlimizde 200 fakir ve mülteci kardeşlerimize odun ve kömür yardımında bulunduk. 150’ye yakın mülteci ailesine buz dolabı, kanepe, çamaşır makinesi gibi eşya yardımında bulunduk. Ramazan ayı içerisinde bin fakir ve mülteci ailesine gıda yardımında bulunduk. Bu gıda paketlerinin 250’si Genel Merkezimizden geldi. Yine Ramazan ayı içerisinde 600 kişiye Mimar Sinan Camimizde, 400’ü de SDÜ Yemekhanesinde olmak üzere toplam bin mülteci kardeşimize iftar yemeği verdik. Bu iftar yemeği konusunda katkılarından dolayı hayırsever vatandaşlarımıza ve SDÜ Rektörü sayın Prof. Dr. İlker Çarıkçı hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum.

“SON 6 AYDA 100 BİN TL’LİK HİZMET VERDİK”
Ramazan Bayramından önce Ergün Giyim Dünyasından 500’den fazla fakir ve mülteci çocuğumuza bayramlık giydirdik. Sonuç olarak, son 6 ayda yaptığımız hizmetlerde yaklaşık 100 bin TL’Lik bir harcamada bulunduk” dedi.    

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.