Herkes Eleştirdi O Sahip Çıktı

TBMM’de Anadilde Savunma Yasa Tasarısı görüşmelerinde yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken ve bir anda AK Parti ve BDP’nin hedef tahtasına konulan CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’e ADD’den destek mesajı geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2013 16:05
Herkes Eleştirdi O Sahip Çıktı

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mümtaz Çapcı, “CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler: TBMM’de “Ana Dilde Savunma Yasa Tasarısı” görüşülürken, BDP’li Ayla Akat'ın "Mücadelemiz devam ediyor. Çünkü varlığımızı koruyoruz" yolundaki ayrılıkçı, mikro milliyetçiliği yüceltici sözlerine karşılık, TBMM çatısı altında Türk ulusuna yapılan, cahilce, alçakça ve haince saldırılara yürekli bir karşı duruş sergilemiştir. Sn. Güler; “AKP; Türk ulusunu tarihten silmeye dönük girişimlerinde BDP ile işbirliği yapıyor. Başbakan Erdoğan, ‘Türkçülük ırkçılıktır; biz bunu tarihten sileceğiz.’ diyor. Kürt milliyetçiliğini bana ilericilik ve bağımsızcılık diye yutturamazsınız. Tür ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gösteremezsiniz. AKP ve BDP işbirliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de siz, sorunu Türk sorunu yaptınız” diyerek tarihe not düşmüştür” dedi.

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
Çapcı, açıklamasında “Bu konuşma, faşistlik veya ırkçılık değil, tam tersine, tarihsel, sosyolojik ve evrensel bir gerçeği akıl ve bilimle dile getirmektir. Gerçekte, Faşist ve Irkçı olanlar "anadili-federasyonu, özerkliği" dayatan etnik Kürtçülük yapanlardır. Sn. Güler; TBMM’deki bu konuşmasıyla AKP-BDP-ABD-İngiltere arasında başlatılmış olan Kürtlere Özerklik ve bölünme projesine karşı durmuştur. O nedenle, Sn. Birgül Ayman Güler “linç” edilmek istenmektedir” görüşünü savundu.

SALDIRIDAYIZ
Çapcı, “Sn. Birgül Ayman Güler, tıpkı bir Cumhuriyet Halk Fırkası mebusu gibi davranarak Türk milletine yapılan saldırılara karşı çıkmıştır. Ne biat etmiş, ne de partinin içine sızan, sızdırılan işbirlikçi Kürtçü milletvekillerinin sesine kulak vermiştir. Satı Kadın (ÇIRPAN) örneği tüm işbirlikçilere, Kemalist kimliği ile kafa tutmuştur.Bizler, Yani Kemalistler, Sayın Gülerin, Sözlerini aynen haykırıyoruz. “Bundan sonra savunmadayız, meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum