Herkes Kendi İşini Yapsın

Mahalle bakkallarıyla AVM’ler arasında yaşanan kriz, şimdi de Kuyumcularla Bankalar arasına sıçradı. Kuyumcular, bankaların altın alım satımı yapmalarına tepki göstererek “Herkes kendi işini yapsın” mesajı verdi.

Yayınlanma:
Herkes Kendi İşini Yapsın

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun(BDDK) bankalara cumhuriyet altını ve ziynet altınlarını, alıp satma yetkisi vermesi, bütün kuyumcular tarafından protestolarla karşılanmıştı.
Bankaların altın alım satımına devam etmesi kuyumcuları, zor durumda bırakmaya devam ediyor. Isparta Kuyumcular Odası Başkanı Abidin Arıkaya ile altın piyasasını ve bankaların altın, alım satımı yapmasını değerlendirdik.

Bankalara sesleniş
Ajans32 muhabirine konuşan Abidin Arıkaya; “Bankacılar altın, alım satımı yapıyorlar. Biz yıllardan beri var olan esnaf grubuyuz. Bankaların altın, alım satımı yapması bizi çok zor duruma düşürdü. Gelir seviyemizde, alıcı seviyemizde ciddi bir düşüş yaşandı. Ülkemizin bir çok şehrinde kuyumcular odası başkanlığı dahilinde kuyumcular bu durumdan dolayı yaşadığı zorlukları ve şikayetleri dile getirdi. Aynı durum bizim içinde geçerli. Bankalara, buradan sesleniyorum: Biz insanlara kredi hesapları açıyor muyuz? Bankaya gitmeyin! biz kuyumcular, size borç veririz diyor muyuz? Lütfen herkes kendi işini yapsın!” açıklamalarında bulundu.

Kuyumcular olarak halkla bütünleşmiş bir haldeyiz
Kuyumcuların halkın gözünden bakış açısına değinen Arıkaya; “Biz müşterilerimizle aile ilişkisi içerisindeyiz. Örneğin bize bir müşteri gelip üçbin liralık alış veriş yapıyor fakat bin lirası eksik. Üzerini sonra vermek istese müşteri biz onlara bu toleransı sağlıyoruz. Kalan parayı daha sonraki zamanlara yayıyoruz. Üstelik bunun için kefil istemiyoruz. Müşterilerimizle bütünleşmiş haldeyiz. İnsanın halinden anlıyoruz. Ama hangi banka altın satarken iki bin lira alıp, bin liralık altın verir müşteriye. Elli kuruş bile eksik olsa o parayı alırlar vatandaştan. Biz halkımıza bu iyi niyeti gösterirken, onlardan da biz kuyumculara karşı duyarlılık bekliyoruz. Biz halk için mahalle bakkalcısı gibiyiz, insanlarla bu kadar içli dışlıyız. Lütfen bankalardan altın almak yerine, kuyumculardan altın alış-verişi yapsınlar. Halkımızdan bunu rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Alım gücü düştü
Altın alışında düşüş olduğunu belirten Arıkaya; “Önceden düğün yapan bir aile 3, 4 bin liraya düğün yapıyordu, şimdi bu fiyatlar çok yükseldi. Ayrıca altın alımında düşüş yaşandı. Biz de bu duruma binaen çeyreğin küçüğünü, gram altını satıyoruz. Halk için alternatifler üretiyoruz.”dedi.

Altın almak için doğru zaman
Altın piyasasına da değinen Arıkaya; “Altın fiyatlarında ciddi düşüş oldu. Bir buçuk yıl öncesinde 105 lira olan altın 91 liraya düştü. Altın almak isteyen vatandaşlarımız için, şimdi tam altın alma zamanı. Altına yatırım yapmak için doğru zaman. Önümüzdeki günlerde altında yükseliş bekliyoruz. Ayrıca yatırım amaçlı cumhuriyet altını, ziynet türü altın almak daha elverişli.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum