Herkesi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz

Herkesi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2015 17:20
Herkesi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde dün meydana gelen olayın ardından SDÜ Öğrenci Konseyinden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “tüm öğrenci arkadaşlarımızı duyarlı davranmaya davet ediyoruz” denildi.

SDÜ Öğrenci Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde ülkemizde üniversitelerde, dünde üniversitemizde belirli guruplar tarafından planlanan, öğrenci arkadaşlarımızın huzurunu bozma ve ancak bu kargaşa ortamında yaşatabildikleri fikir ve eylemlerine zemin oluşturma çabalarını izliyoruz.

Üniversitemizden izinlerini alarak fotoğraf Sergisi açan bir kulübümüze üniversitemiz öğrencilerinden bir grup fiili bir şekilde saldırmış ve üniversitede olmaması gereken kargaşa ortamına neden olmuştur. Bu anlamda üniversitemizi bilim yuvası olarak görmeyip, eğitim almak öğrenim görmek gibi bir gündemleri olmaksızın kampüs içerisinde huzur bozucu eylemlerin odağı haline gelmiş profesyonel eylemciler bugün de amaçları olan kargaşa ortamını oluşturma girişiminde bulunmuşlardır.

Şu çok iyi bilinmelidir; herkesin fikrini ve düşüncesini ifade etmekte özgür olduğu bu ortamların, bu özgürlüklerin belli bir kanunu, nizamı vardır ve herkes bu kanunlara riayet etmek zorundadır. Burada siyasi, dini, ideolojik görüş gözetmeksizin herkes bir başkasının hakkına saygı duymalıdır. Kendi hür ve özgür düşüncelerini kimsenin özgürlük alanına kısıtlama getirmeyecek, zarar vermeyecek şekilde her platformda dile getirebilmeli ve bunu kendi arkadaşlarıyla paylaşabilmelidir. Öğrenci Konseyi olarak bizimde amacımız bu ortamların sağlanması ve Süleyman Demirel Üniversitesinde okuyan her arkadaşımızın hakkının gözetilmesi ve korunmasıdır.

Barış, huzur ve sakinlik ortamının bu ve benzeri olaylar ile sona erdirilmeye çalışılmasına ve çakılmak istenen kıvılcıma karşı tüm öğrenci arkadaşlarımızı duyarlı davranmaya davet ediyor Üniversitemizde her kim ki huzuru bozmaya çalışırsa en ağır yaptırımla karşılaşacağını ve bizimde bunun takipçisi olacağımızı bilinmesini istiyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.