Herkesten Fazlasını Yapmaya Hazırız

Herkesten Fazlasını Yapmaya Hazırız

Yayınlanma:
Herkesten Fazlasını Yapmaya Hazırız

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite öğrencilerinin sorunları için kolları sıvadı. İlk olarak Öğrenci konseyi başkan vekili Ferdi Alakuş önderliğinde fakülte temsilcilerinin katıldığı heyet ile birlikte Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ve yönetim kurulu üyelerini makamında ziyaret etti.

2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte 80000 ‘i aşkın öğrenciye ev sahipliği yapan Süleyman Demirel Üniversitesinin, şehir merkezinde bulunan 61000 den fazla öğrencinin yaşadığı otobüs sorunlarını Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi dile getirdi.
Yaklaşık 3 saat süren görüşmede otobüslerde sabah ve akşama doğru oluşan yoğunluklar sonucu birçok öğrencinin yaşamış olduğu sıkıntılar başta olmak üzere, otobüs seferlerinin sayısı ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için ücretsiz otobüs kartlarının verilmesi konuları hakkında öğrencilerin şikâyet ve istekleri dile getirildi ve çözüm önerileri sunuldu. Bu kapsamda artan öğrenci sayısıyla doğru orantılı olarak otobüs alınıp seferlere dahil edilmesi konusunda talepte bulunuldu.

 
 
Konuyla ilgili Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi başkan vekili Ferdi Alakuş “Öğrenci konseyi olarak biz Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin her alanda hakkını sonuna kadar savunacağız.

Bugün burada da yaptığımız görüşmeler sonucunda; en kısa sürede otobüs duraklarının ve otobüslerinin doluluk ve güzergâhlarının otobüs kooperatif ve öğrenci konseyi ile birlikte takip edilmesi, üniversite içerisinde keşif yapılıp yeni durak noktaları tespiti konusunda çalışma başlatılması, artan öğrenci sayısı sonucunda duraklarda bekleyen öğrencilerinin artmasına çözüm olarak otobüs alımının yapılması, kenar mahallelerden gelen öğrenci talepleri üzerine bu mahallelerden kalkacak otobüs sayılarının arttırılması, güzergâhların internet ortamında denetlenmesi otobüs kalkış saatlerinin ve duraklara geliş saatinin internet ortamından takip edilmesi için altyapı hazırlanması konusunda Isparta belediyesi ile görüşülmesi durakların restore edilmesi için çalışma başlatılması konusunda anlaşmaya varıldı. Toplantı boyunca sorunların çözümüne yönelik olumlu yaklaşımı için ve 2 körüklü 2 normal otobüs alımı ve bir an önce seferlere başlatılması konusunda söz veren Sayın Mehmet Yavuz beye ve ekibine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Isparta özel Halk Otobüsleri Kooperatifi başkanı Mehmet Yavuz “Üniversite öğrencileri bizim baş tacımızdır ve onların yaşadığı sorunların çözümleri için her zaman önerilere açığız. Bugün buraya üniversite öğrencilerinin haklarını aramaya gelen öğrenci konseyi ile birlikte öğrencilerimizin yaşadığı sıkıntıları konuştuk. Bizim için öğrenciler çok değerlidir öğrencilerimizin sorunlarının çözümü için sadece biz değil tüm Isparta çalışmalıdır. Ama şunu söylemeliyim ki biz öğrenciler için yapılacak çalışmalar da herkesten bir fazlasını yapmaya hazırız. Bugün burada öğrencilerimiz için 2 körüklü 2 normal otobüs sözünü veriyorum bugünden itibaren çalışmalarına başlıyoruz “ ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum