Herşey Daha Etkin Görev İçin

Herşey Daha Etkin Görev İçin

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2016 00:03
Herşey Daha Etkin Görev İçin

Emniyet Müdürlüğü’nde görevli motosikletli polis timleri, suçlarla mücadelede daha etkin görev yapabilmek ve manevra kabiliyetlerini yükseltmek amacıyla ileri sürüş eğitimleri aldı.

Emniyet Müdürlüğü, asayiş olaylarında emniyetin en hızlı ekiplerinin başında gelen ve "yunus" olarak bilinen motosikletli polis timleriyle "şahin" adlı trafik ekiplerinin şehrin yoğun trafiğinde hızlı hakaret ve yüksek manevra kabiliyetiyle suçlarla mücadelede daha etkin görev yapabilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda bir kurs planlaması yapan müdürlüğün talebi doğrultusunda Isparta'ya gelen İzmir Emniyet Müdürlüğünde görevli 3 uzman eğitmen, 2'si kadın olmak üzere 25 polise kurs vermeye başladı.

Hareket halindeyken sürücü değiştirme, yan sürüş gibi eğitimler alan polislerin, uygulama kursu 4 hafta sürecek.

Uygulamalı kursun ardından 1 hafta teorik eğitimden geçecek olan polisler, trafikte daha hızlı ve esnek ilerleyebilme becerisi kazanacak ve bu şekilde kentteki asayiş olaylarına daha hızlı, etkin şekilde müdahale edebilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.