HES Kodu Zorunlu Olacak!

HES Kodu Zorunlu Olacak!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2021 09:46
HES Kodu Zorunlu Olacak!

İçişleri Bakanlığı, corona virüs salgını ile mücadelede yeni normalleşme süreci kapsamında alınan tedbirleri içeren genelge yayımladı.

Buna göre, düşük ve orta risk grubundaki illerde lokanta ve kafeler sınırlı sayıda masa ve sandalye ve HES Kodu sorgulaması ile hizmet verecek.

Yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri düşük, orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan için Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek.

Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecekler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.