Heybelerinde Bir Tutam Sağlık Var!

Heybelerinde Bir Tutam Sağlık Var!

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2017 15:58
Heybelerinde Bir Tutam Sağlık Var!

Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, 18 Kasım 2017 tarihinde “Heybemizde Bir Tutam Sağlık” isimli bir proje gerçekleştirdi.

40 kişilik tıp ve diş hekimliği fakültesi öğrencisinden ve 3 uzman hekimden oluşan ekip Şarkikaraağaç’a bağlı olan Gedikli Köyüne giderek çeşitli sağlık taramaları gerçekleştirdi. Tansiyon ölçümü, kan şekeri ölçümü, beden kitle endeksi hesaplaması, depresyon taraması ve ağız, diş sağlığı bilgilendirmesi yapan SDÜ Genç Yeryüzü Doktorları köy halkından olumlu geri dönüşler aldı. Diyabet ve tansiyon gibi kronik hastalığı olduğunu bilmeyen hastalar, uzman hekimler tarafından bilgilendirildi ve gerekli durumlarda hastanelere yönlendirmeler yapıldı. Projenin hazırlık aşamalarında sürekli iletişim halinde olunan köy muhtarının ilgisi, köy halkına da yansıdı. Sabah saatlerinde köye ulaşan genç hekim adaylarını, köyün ileri gelenleri ve köy halkı karşıladı. Yoğun ilgi gören projede yalnızca hasta-hekim ilişkisi değil, yaşlılarla olan iletişim de güçlendirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum