Hibe Destekleri İçin Üreticilere Çağrı

Isparta Valiliği ve Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen proje başvurularına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2011 15:32
Hibe Destekleri İçin Üreticilere Çağrı

Isparta Valiliği ve Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen proje başvurularına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Isparta’da tarım sektörünün hazırlanacak güçlü projelerle daha iyi noktalara gelebileceğini söyledi
       
Isparta Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Memduh Oğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, il ve ilçe daire amirleri, banka müdürleri, yerel yöneticiler, üretici birlikleri ve danışmanlık firmaları katıldı. Vali Memduh Oğuz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında daha önce yapılan proje çağrılarında tanıtım ve koordinasyon eksikliğinden dolayı az sayıda proje başvurusu olduğuna dikkat çekti. Oğuz, bu eksikliği gidermek amacıyla toplantının düzenlendiğini belirterek, yatırımda ve girişimde bulunmak isteyenler için proje girişimlerinin büyük bir avantaj olduğunu açıkladı.
       
TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi de yeni hibe programları hakkında bilgi verdi. Ülkede tarımın daha iyi noktalara gelmesi, insanların refah seviyesinin yükseltilmesi için çalıştıklarını ifade eden Çelebi, bu kapsamda projelere yüzde 50-65’e varan hibe destekleri verdiklerini belirtti. Kurumun Isparta’da 30 personelle çalışmalarını sürdürdüğünü ileten Çelebi, "Isparta, tarım anlamında çok önemli bir yerde. Nüfusun büyük bir bölümü bu sektörde istihdam edilmiş durumda. Sektör hazırlanacak projelerle daha iyi noktalara gelebilecek.” dedi. Çelebi, bu kapsamda süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kültür balıkçılığının geliştirilmesi projelerine hibe desteği verileceğini kaydetti.
       
Proje başvuruları için birinci başvuru müracaatları 1 Ağustos'ta başlayıp,15 Ağustos’ta sona erecek. İkinci proje başvuru çağrıları ise 5 Eylül’de başlayacak ve 20 Eylül'de son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.