Hibe İçin Eğitim Semineri

Ispartalı girişimcilerin AB hibe programlarından yararlanabilmeleri için Burdur'u da kapsayan 15 günlük 2011 Mali Yılı Destek Programları Proje Hazırlama Eğitim Semineri başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2011 23:19
Hibe İçin Eğitim Semineri

Ispartalı girişimcilerin AB hibe programlarından yararlanabilmeleri için Burdur'u da kapsayan 15 günlük 2011 Mali Yılı Destek Programları Proje Hazırlama Eğitim Semineri başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organizasyonunda 18 Ocak-5 Şubat 2011 tarihleri arasında Isparta ve Burdur illerinde gerçekleştirilen seminerlerin ilki Isparta Ticaret ve Sanayi Odası oplantı salonunda başladı. Seminere,; Isparta'da ticari faaliyetini sürdürmekte olan çeşitli şirket ve kuruluşların müdür ve temsilcileri katıldı.

2011 Mali Yılı Destek Programları Proje Hazırlama Eğitim Semineri'ne konuşmacı olarak katılan Avrupa Birliği Hibe Programları Proje Uzmanı Nilay Han, 2011 yılında hibe programları ile yaklaşık 170 milyon Euro kaynak dağıtılacağını bildirdi. Han, “Bu kaynaklara ek olarak Şubat ayı içerisinde son başvuru tarihleri olan AB Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ise 58 milyon Euro kaynak dağıtılacaktır. Avrupa Birliği dışında Türkiye'de 26 bölgede kurulan Kalkınma Ajansları da halihazırda 50'nin üzerinde ilde KOBİ'lere, STK'lara ve Yerel Yönetimlere 300 milyon TL civarında hibe dağıtmaktadır” dedi.

Programlardan yararlanmak için uygun içerikte proje geliştirme, hazırlama, AB ve Kalkınma Ajansları'nın çok benzer olan başvuru formatlarına uygun bir şekilde başvuru formu, bütçe şablonu ve mantıksal çerçevenin hazırlanması gerektiğini kaydeden Han, şunları söyledi: “Başta Kalkınma Ajansları olmak üzere, birçok kurum tarafından bu programlara yönelik gerçekleştirilen eğitim programları genellikle kısa süreli ve katılımcıların genel bilgileri öğrenmesine katkı sağlamakta. Ancak tam anlamıyla uygulama yapılmadığından katılımcılar tam olarak birebir proje hazırlayamamaktadır” dedi.

Seminerde ayrıca girişimciler projeler ile ilgili olarak Uzman Nilay Han'a sorular sorup görüş alışverişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.