Hiçbir Şey Yapmayarak Bir Yerde Olamazsınız

Ünlü Radyo Programcısı Doğancan Özadlı ISUBÜ TV'nin Konuğu Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2020 14:37
Hiçbir Şey Yapmayarak Bir Yerde Olamazsınız

Süper FM’in sabah kuşağında dinleyiciyle buluşan ünlü radyo programcısı Doğancan Özadlı, ISUBÜ TV’nin konuğu oldu. Radyo TV öğrencilerine mesleki tavsiyelerde de bulunan Doğancan Özadlı, “Ulusal bir radyoda kendinize alan açmak için, emek harcamanız gerekiyor. Hiçbir şey yapmayarak, bir yerde olamazsınız” dedi.

Süper FM’de 07:00 – 10:00 saatleri arasında program yapan başarılı radyo programcısı Doğancan Özadlı, ISUBÜ TV’nin konuğu oldu. Öğretim Görevlisi Nurettin Arıkan’ın sorularını yanıtlayan Doğancan Özadlı, izleyicilerden gelen soruları da cevapladı.

Çocuk yaşta radyoculukla tanıştığını anlatan Özadlı, meslekteki 15 yılının emekle geçtiğini kaydetti. Radyo programcılığı serüvenini anlatan Doğancan Özadlı, “Televizyonun kamera arkasını çok merak ediyordum. Bazı yönetmenlerle tanıştım. Ama iş yoğunluğundan dolayı sanırım benimle çok ilgilenemediler. Ama ‘radyoda asistan lazım’ dediler. Öyle başladım mesleğe, keyifli, eğlenceli bir iş olarak gördüm. Üniversitelerde eğitim almış bir isim değilim. Eğitim çok önemli ama tecrübe, o alaylı dediğimiz olay çok önemli. Bu yüzden de uygulamalı bilimler üniversitelerini önemsemek lazım” ifadelerini kullandı.

İŞİNİZİ İYİ YAPARSANIZ ÖNÜNÜZDE ENGEL KALMAZ
Mesleğe başladığı yıllarda yaşadığı zorlukların aslında bugünkü başarının oluşmasında büyük önem taşıdığına da değinen Özadlı, “Mesleki olarak ilk yıllarda elbette zorluklar yaşadım. Ama zaman içerisinde tecrübe kazanarak bu yıllara gelmiş oldum. Meslekte yaşanan o zorluklar bu günlerinizi oluşturuyor. İşinizi iyi yapmaya çalışırsanız önünüzde hiçbir engel durmuyor” dedi.

HAYATIN KENDİSİNDEN BESLENEN BİR MESLEK
Radyo programcılığının hayatın kendisinden beslendiğini anlatan Doğancan Özadlı, “Milyonlarca insanın seni dinlediğini bilmek çok güzel bir duygu. Bu işin en önemli ayağı her şey den beslenebilmek. Radyo programcılığının en önemli özelliklerinden birisi de iyi bir gözlemci olmak. Çevreni gözlemleyebilmek büyük önem taşıyor. Yani yayının hazırlık süreci aslında hayatın içinde. Her gün bir konu başlığı belirliyorum. Telefon bağlantıları yapıyorum. Yani program belirlenen konu başlığının dinleyici ile birlikte sürüklenmesi ile oluşuyor” şeklinde konuştu.

BEYNİNİZLE AĞZINIZ ARASINDAKİ MESAFE KISA OLMALI
Meslek büyüklerinin tecrübelerini anlamaya çalışmak ve onların önerilerine de kulak vermek gerektiğinin altını çizen Özadlı, “Bir meslek büyüğüm bana demişti ki, radyo programcısının beyni ile ağzı arasındaki mesafe çok kısa olmalı. Yani hızlı düşünmek, analiz etmek, uygun yorumlar yapmak önemli. Benim programımda gündemde herkesi ilgilendiren bir mesele varsa o öncelikli oluyor. Çıkış noktamız o oluyor. Ama insanları güne enerjik bir şekilde başlatmak lazım. Çünkü o yüzden insanlar dinliyor beni. Söz ettiğimiz şey sıkıntılı bir konu dahi olsa onu daha anlaşılır, daha eğlenceli hale getirerek konuşmak istiyorum” dedi.

EMEK VERİLEN HİÇ BİR ŞEY KARŞILIKSIZ KALMAZ
Radyo Televizyon Bölümü öğrencileri için de tavsiyelerde bulunan Doğancan Özadlı, “Her sektörde işler oldukça zorlaştı. Eğer bu yolda yürümek, ulusal bir radyoda kendinize alan açmak istiyorsanız, çok hevesli ve istekli olmanız lazım. Sürekli denemek lazım. Unutmayın, hiçbir şey yapmayarak bir yerde olmanız mümkün değil. Birileri size gelin bu işi yapın demeyecek. Sizin bir emek harcamanız gerekiyor. Bölümde okuyan arkadaşlar bu mesleği bir basamak görüp, ünlü olma derdinde olmamalı. Evet, sosyal medyada, dizilerde ünlülerin kazandığı paralar, onların yaşadığı hayatlar cazip geliyor olabilir. Ama şunu asla unutmayın ki çok emek isteyen bir iş. Emek vermek lazım. Emek verilen hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Hırslı değil ama azimli olmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.