“Hiçbir Zaman Ticaretin İçinde Olmayacağız”

“Hiçbir Zaman Ticaretin İçinde Olmayacağız”

Yayınlanma:
“Hiçbir Zaman Ticaretin İçinde Olmayacağız”

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Üniversite olarak hiçbir zaman ticaretin içinde olmayacaklarını belirterek; “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da olmamaya devam edecek. Biz, her zaman öğrencilerimizin işin içinde olduğu projelerle olacağız” dedi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, dün kenisini makamında ziyaret eden gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. 

Kampüs içine yapılacak çarşı konusundaki bir soruyu cevaplayan Rektör Çarıkçı; “Süleyman Demirel Üniversitesi ticaretin içinde olmayacak olmadı da zaten şimdiye kadar olmamaya da devam edecek olanları da kapattık zaten üniversitenin öğrencisinin işin içinde olduğu projelerle olacak iletişim bizim için çok değerli ben iletişim fakültesi kurucu dekanıyım biliyorsunuz. 

“KUYUCAK İÇİN BELGESEL 

HAZIRLADIK TRT’DE YAYINLANACAK” 

Onun için özellikle ilgilendiğim bir konu bu. SDÜ olarak projelere açığız, Ortak çalışmalara açığız öğrencilerimizi basınla ilgili her türlü konuda beraber çalışmaya teşvik ediyoruz zaten çok zengin bir ortam oluşuyor, inşallah güzel işler çıkacaktır ortaya. Geçenlerde radyo televizyon merkezimiz Kuyucak Köyü ile ilgili güzel bir belgesel hazırladı hatta geçtiğimiz Cuma günü imzaladım telif hakkını TRT’ye verdik, yayınlanacak güzel bir belgesel olmuş başka bir gözle ben izledim beğendim bu sene 80 bin kişi ziyaret etmiş. Müthiş bir ilgi bizim desteğimiz ancak bu şekilde olur” dedi. 

“KONTENJAN BAKIMINDAN 

TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ” 

Üniversiteye verilen kontenjan ve önümüzdeki öğrenim yılındaki öğrenci durumu ile ilgili bilgi veren Rektör Çarıkçı; “Busene biz verilen kontenjan açısından birinci sıradayız aslında. Türkiye’de Üniversitelere kontenjan verilen üniversiteler sıralamasında biz birinci sıradayız. Selçuk üniversitesi hemen bizim arkamızda geçen yılki doluluk oranlarının çok fazla değişeceğini zannetmiyorum, şöyle ilgiye bir baktık sizde biliyorsunuz meslek yüksek okullarında bazı programlarında Türkiye genelinde ilgi azalıyor bizde Türkiye genelindeki bu duruma ayak uyduruyoruz, genel olarak bizim kontenjanlarımızda doluluk problemleri yaşayacağımızı zannetmiyorum. 

“BU YIL YURT SORUNU BÜYÜK 

ÖLÇÜDE ÇÖZÜLECEK” 

Bu yıl yaklaşık 7 bin kişi daha gelecek gibi gözüküyor bir kontenjan sorunu yaşamayacağız tabi bahsettiğiniz üzere bu sene yurtlar konusunda inşallah üniversiteye yeni kayıtlı öğrencilerimizin en büyük problemi yurt konusuydu . Barınma konusuydu ilk gelen öğrenci tabi hemen acilen anne babaları yurt bulma ihtiyacı hissediyorlar bu sene yurt sorunumuz inşallah çok büyük oranda çözülecek kredi yurtlar kurumunun ve diğer kuruluşların yaptığı yerlerle üniversitenin tercih edilebilir daha sonrasında ise memnuniyet endeksi listelerin de kendini hemen gösterecek bir konu ikincisi ise kampüsün güzelleşmesi öğrencinin lehine bir durum burada ufak bir çarşının olması öğrencilerin kafeterya mescid diğer ihtiyaçlarını giderecek oluşumun modern onlara yakışır olması önemli biliyorsunuz basında bunlar hep çıktı. 

“ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ 

AÇISINDAN İYİ NOKTADAYIZ” 

Öğrenci memnuniyet endeksleri yayınlanıyor sürekli olarak yaşanan ilden memnuniyet endeksi üniversite memnuniyet endeksleri aslında orada tabloya baktığınızda fena değil durumumuz hem üniversite hem de il olarak zannettiğimizin üzerinde bir yerdeyiz ama tabi bu birazda bizim açımızdan korkutucu bir durum oralarda kalmamız hatta biraz daha yukarılara çıkmamız gerekiyor madem üniversite şehri olacağız madem Eskişehir’den bahsediyoruz biraz daha yukarıda olacağız, o noktada öğrenciyle alakalı yapılacak hizmetin arkasındayız biz yurtlar başta olmak üzere trafik ulaşım sorunları ile ilgili belediyemizle paylaşıyoruz onu çocukların en büyük problemleri bunlar biz eğitim işiyle ilgileniyoruz eğitimin kalitesinin artması bizim açımızdan değerli önemli biz onunla ilgileniyoruz ama bir yandan da bizim çözemeyeceğimiz barınma ve ulaşım sorunları var emin olun kampüsün güzelliği memnuniyeti çok etkiliyor. 

“2. ÜNİVERSİTEYİ DESTEKLİYORUZ” 

Misafirlerimiz vardı kampüsü fena değil Türkiye şartlarında daha da güzel olsun inşallah daha da meslek yüksek okullarımızın kampusleriylede ilgilenmek zorundayız onlarında sorunları önemli daha iyi olacak gibi gözüküyor inşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki 2-3 yıl içinde üniversitemiz daha memnun olunan bir üniversite haline gelecek. Bu seneki öğrenci sayımız 93 bin ve gelecek ileriki yıl ise 100 bin öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyorum. Biz ikinci üniversite konusunu destekliyoruz, şimdi bu YÖK’ün gündemin de sayın Cumhurbaşkanımız ikinci üniversitenin kurulması gerektiği talimatını verdiği zaman bizde külliyedeydik bizzat duyduk bizde Cumhurbaşkanımız bu talimatı verdi, yök başkanımızda bu konuyu biliyor zaten konuyla da ilgileniyorlar tabi çok kolay bir şey değil ikinci üniversitenin kurulması hatta Isparta’nın bütün tarihindeki en önemli bir iki olaydan bir tanesi olacak ikinci üniversitenin kurulması Isparta’da olacak inşallah siyasi destek sonsuz biz teknik ve alt yapı desteğini zaten sonsuz olarak veriyoruz, inşallah önümüzdeki 5 yıla kalmadan Isparta da ikinci bir üniversitenin de olduğunu göreceğiz inşallah. Bölünme düşüncesi var onun teknik çalışmaları yapılıyor daha çok sağlık temalı düşünülüyor hangi fakülteler oraya gider ve neler gelir yeni neler kurulabilir ve ne kadar öğrenci fiziksel alt yapı oraya geçer konusu teknik olarak fizibilitesi alt yapısı hazırlandı ve verildi sadece siyasi karar ve desteğe kaldı tabi birde süreç önemli inşallah olacak” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum