Hileli Boşanma Sayısı Arttı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Salih İlhan, ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için hileli boşanma yoluna başvuranların sayısının giderek arttığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2011 12:45
Hileli Boşanma Sayısı Arttı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Salih İlhan, ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için hileli boşanma yoluna başvuranların sayısının giderek arttığını söyledi.

SGK İl Müdürü Salih İlhan 2010 yılında hileli boşanma yoluna başvuran 20 kadına cezai işlem uygulandığını belirtti. ALO 170'e gelen ihbarlar üzerine yapılan denetimler sonucunda geçen yıllara oranla hileli boşanmalarda artış gözlendiğini kaydeden İlhan, 2008 yılında 10, 2009 yılında 15 ve 2010 yılı itibariyle 20 kadının eşlerinden hileli şekilde boşanarak, devletten haksız maaş aldıklarını bildirdi. İlhan, bu yöntemle haksız kazanç elde ettiği tespit edilen kadınlardan bugüne kadar ödenen maaşların faiziyle birlikte geri alındığını, ayrıca bu kişilere kanun kapsamında cezai işlem uygulandığını söyledi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
Hile yoluna başvuran kişilerin hikayelerinin aynı olduğunu aktaran SGK İl Müdürü Salih İlhan, “Bu kişiler ölen anne veya babalarının emekli maaşlarından faydalanabilmek için evli oldukları eşlerinden kağıt üzerinde boşanıyorlar. Resmiyette boşanmış gözüküyorlar ancak aynı evde birlikte karı-koca olarak yaşamaya devam ediyorlar. Bu sırada devletten maaş alıyorlar” dedi. SGK olarak denetimleri sıkılaştırdıklarını bildiren İlhan, oluşturulan bir ekip tarafından ihbarların değerlendirildiğini ve bu kişilerin mevcut ikametgahlarında da kontrol edildiğini aktardı.

DOSYA SAYISI KABARIK
Şu anda incelemesi devam eden dosya sayısı hakkında net bir rakam vermesinin mümkün olmadığını belirten İlhan, "Çünkü dosya sayısı oldukça kabarık. Birçok şikayet var. Araştırma ekibimiz bu şikayetleri halen değerlendiriyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.