Hindistan’dan İşbirliği Çağrısı

Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma:
Hindistan’dan İşbirliği Çağrısı

Büyükelçi Thomas, Isparta ile ilgili Başkan Günaydın’dan genel bilgiler alırken, ortak işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Isparta’nın ekonomik, sosyal, kültürel ve yöresel ürünleri ile ilgili olarak Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas’a bilgiler veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın özellikle gülü üzerinde durdu. Gül, halı, elma ve kiraz üretimi ile ilgili bilgiler veren Başkan Günaydın, en kısa zamanda Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas’ı Ankara’da ziyaret edeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Susmita Gongulee Thomas, ülkesinde yüzde 100 pamuk üretimi tekstil ürünleri yaptıklarını ve bunlara kalıcı kokular uyguladıklarını dile getirdi. Böyle bir üretimi yaparak gül esanslı kumaşlar üretebileceklerini de belirten Büyükelçi Thomas, her kokunun kendisine has bir yapısının bulunduğunu aktardı. Ürettikleri kumaşların özellikle ABD ve Avrupa’dan ilgi gördüğünü ifade eden Thomas’a Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından gül seti, gül plaketi ve ahşap ağaçtan yapılmış gülden takı kutusu hediye etti.

Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde üretilen gül motifli ahşap oturma guruplarının kumaşlarının gül kokulu kumaşlarla kaplanabileceğini ifade eden Başkan Günaydın, bununla ilgili olarak çalışma yapılabileceğini dile getirdi.

Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas’ta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ülkesine has çayların bulunduğu bir kutu hediyesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.