Hintli İş Adamlarından Vali Oğuz'a Ziyaret

Hindistanlı işadamları Vali Oğuz'u ziyarte etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2012 11:46
Hintli İş Adamlarından Vali Oğuz'a Ziyaret

Tarım, Turizm, Enerji, Gıda, Kozmetik ve Mermer sektörlerinde yapılacak olan karşılıklı görüşmeler sonucunda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine katkı sağlanması hedeflenmekte.

Heyet ilk olarak BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin önderliğinde Vali Memduh Oğuz’u ziyaret etti.

Misafir heyeti Valilik Göl Toplantı salonunda kabul eden Vali Memduh Oğuz, Hindistanlı işadamlarını İngilizce selamlayarak Isparta’nın vazgeçilmez değerleri olan gül ve elma üretimiyle birlikte Isparta’nın doğal güzelliklerini anlattı.

Geçtiğimiz günlerde Mozambik ve Güney Afrika Cumhuriyetlerini Ispartalı işadamları ile birlikte ziyaret ettiklerini belirten vali Oğuz; “Orada Türk işadamlarının Hintlilerle aynı millet olduğunu gördüm. Herhangi bir köyde 5 tane Hintlide olsa bizim Türkler hemen onlarla bir araya geliyorlar ve bütünleşiyorlar, biz bunu orada gördük.
Mozambik’te çok başarılı Hintli işadamı grubu var, bunlar oralara çok güzel yatırımlar yapmışlar. Şimdi o başarıyı burada birlikte yapacağız” dedi.

Hintli işadamlarının Süleyman Demirel Üniversitesi ile öğrenci değişimi yapmak istediklerini belirtmeleri üzerine Vali Oğuz; “Burada bizim üniversitemizde öğrenci sayısı 50 binin üzerine çıktı. Sizlerin istediği bölümlerde var, söylemiş olduğunuz gibi karşılıklı öğrenci değişmesi söz konusu olursa bundan çok büyük memnuniyet duyarız. Üniversite idaresiyle vilayetimizin ilişkileri de son derece güzel, burada rektör arkadaşımız yok ise de onun adına konuşabilecek kadar münasebetimiz kuvvetli, o bakımdan elimizden gelen yardımı yaparız” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum