Hintli İşadamlarından 7.5 Milyon Dolarlık Yatırım

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) INCOM 2012 Batı Akdeniz Bölgesi (Antalya, Isparta, Burdur)- Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’na katılan 40 Hintli işadamı ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2012 14:15
Hintli İşadamlarından 7.5 Milyon Dolarlık Yatırım

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) INCOM 2012 Batı Akdeniz Bölgesi (Antalya, Isparta, Burdur)- Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’na katılan 40 Hintli işadamı, anket sorularına verdikleri cevaplarda yüzde 66’sı Türk firmalarıyla iş anlaşması veya bağlantısı yaptıklarını, yüzde 20’i ise henüz netleşmediğini bildirdi. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, “Hintli işadamları, ilk aşamada toplam 7.5 milyon dolarlık iş bağlantısı yapmaları bizleri son derece memnun etti. Gelecek günlerde bu rakamın artacağını konusunda ümitliyim. BAKA’nın uluslararası programlardaki başarısının göstergesidir” dedi.

Görevleri arasında “bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak” görevi de bulunan BAKA’nın düzenlediği INCOM 2012 Türkiye-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı’nda Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) iş dünyasıyla buluşan Hintli işadamları, mükemmel olarak nitelendirdikleri organizasyon sonrasında ilk etapta 7.5 milyon dolarlık iş bağlantısı gerçekleştirdi.

Bölgedeki yatırım fırsatlarını yerinde gören, ikili görüşmeler yapıp bölgenin güzelliklerine hayranlıklarını dile getiren BAKA’nın programına katılan 40 Hintli işadamından 35’i anketteki soruları cevaplandırdı. Organizasyonu yüzde 94’ünün mükemmel, yüzde 6’sının ise başarılı bulduğu konuk işadamları Türkiye’ye iş için ilk kez gelenlerin oranı yüzde 97 olurken, yüzde 89’u tekrar kendi imkanlarıyla Batı Akdeniz Bölgesi’ne geleceğini yüzde 11’i ise planladığını belirtti.

İŞ ANLAŞMALARI VE BAĞLANTILAR
‘Programda Türk firmalarından herhangi biriyle bir iş bağlantısı ya da iş anlaşması yaptınız mı’ sorusuna Hintli işadamlarının yüzde 66’sı evet, yüzde 20’si ise henüz netleşmediği cevabını verdi. INCOM 2012 sonrasında Antalya-Isparta ve Burdur bölgesiyle iş yapmayı tamamına yakını düşündüğünü belirten Hintli işadamlarından 6’sı 1 milyon dolar ve üstünde, 1’i 500-750 bin dolar arasında, 3’ü 250-500 bin dolar arasında, 4’ü 100-250 bin dolar arasında, 6’sı da 100 bin dolarlık olmak üzere toplamda 7,5 milyon dolarlık iş anlaşması veya bağlantısı yaptığını açıkladı.

“Türkiye ile hali hazırda iş yapıyorsanız bu buluşma işinizi geliştirici bir katkı sağladı mı” sorusuna tamamı evet diyen konuk işadamları program için önerilerini de şöyle sıraladı;
“Programa yönelik hazırlanmış tüm bilgilerin güncellendiği özel bir Websitesi kurulması, firma ziyaretlerinin hava şartları açısından daha rahat yapılabilmesi için daha uygun bir mevsim seçimi, yerli  katılımcı sayısının arttırılması, daha spesifik sektörlerin seçilmesi ve yerli firmaların uluslararası ticaret hakkında bilgilendirilmesi, programın sonuna anlaşma ve protokollerin imzalanması için bir toplantı eklenmesi.”

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Batı Akdeniz’in kalkınma ajansının başaralı bir organizasyona daha imza attığını belirtti. BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Tapsız, “Hintli işadamlarımızla yapılan anketin sonuçları başarılı ve bölgemiz için yararlı bir organizasyon yaptığımızı ortaya koyuyor. Hintli işadamları, ilk aşamada toplam 7.5 milyon dolarlık iş bağlantısı yapmaları bizleri son derece memnun etti. Gelecek günlerde bu rakamın artacağını konusunda ümitliyim. Bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmalarını sürdüren BAKA’nın uluslararası programlardaki başarısının göstergesidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.