Hırslı ve Azimliyim

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 18 Haziran Çarşamba günü Kanal32’de yayınlanan “Ne var Ne Yok” programının konuğu oldu .

Yayınlanma:
Hırslı ve Azimliyim

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 18 Haziran Çarşamba günü Kanal32’de yayınlanan “Ne var Ne Yok” programının konuğu oldu . Canlı yayında geçmiş dönemle ilgili bilgiler veren Başkan Şengöl, yapacaklarını da söyleyerek, Eğirdir’e üniversite müjdesi vermeye hazırlandıklarının da altını çizdi.

“İHTİYAR DEMELERİNE RAĞMEN 18 SAAT ÇALIŞIYORUM”
Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl konuşmasında “ Bir önceki dönemde belediye normal gelirlerinin yetmediği yerde personel ücretlerini ödemiş onun dışında yapılan bir şey yok. Onlara sorarsanız gayrimenkul aldık, sattık, şu kadar m2 taş döşedik. Asıl sıkıntı iseher şey yerinden oynamış; yeşil alanlar bitmiş, 1m2 yeşil alan ilavesi yok; 1 derslik okul ilave edilmemiş; hastanenin yıkım kararı alınmış bir yatak ilave edilmemiş, Karayolu 1 m2 standart haline getirilmemiş. Eğirdir, güzellikleri olmasa, terk edilmiş bir vatan parçası durumuna getirilmiş. Ben bu işe 40 yaşında başladım, bazılarının ihtiyar demesine rağmen günde en az 18 saat çalışıyorum ve hiç de gocunmuyorum. Bu 5 yılın sonunda hemşerilerim de bana yardımcı olursa Eğirdir’i benim bıraktığım Eğirdir’den daha iyi daha modern bir şehir haline kavuşturacağım.” dedi.

“BORÇ ÖDEMİŞLER, 40 TRİLYON BORÇ VAR”
Ayrıca Başkan “Benim belediyeyi teslim ettiğim bir önceki arkadaş belediye borcunu 18’den 20’ye 20’den 30’a kadar çıkardı ve 5 yıl borç ödedik, dedi. Şimdi ise 40 trilyon borç olmuş. Esnafın borçları da ödenmemiş. Satılan o kadar mala rağmen borç birikmiş. Tam bir mirasyedi anlayışı ile “sat, maaş öde” şeklinde devam edilmiş. Belediye’ye işçi alınmış, fazla işçi kadroları kamu kurumlarına transfer olduktan sonra, mizah yazarlarına roman olacak şekilde particilik anlayışı ile kaymağın arasında göz rengine varacak kadar şartlar yazılarak, kadroya insan almışlar ve arka çıktıkları personelleri memur etmişler. Ben işe başladığım gün onları belediyenin çeşitli bölümlerine aktardım; kıyamet koptu. Bizim yer değiştirmelerimizin tamamı Eğirdir’în yararına… Sonra anlaşıldı ki ayrımcılık yok, gürültü kesildi!” dedi.

EĞİRDİR’DE KIYILAR BAKIMSIZ KALMIŞ, DÜĞÜN SALONU ÇOK LAZIM DEĞİLDİ
Şengöl, “Eğirdir’de 4 yıl bir şey yapılmadı seçim gazı ile son 1 yılda bir şeyler yapılmaya çalışıldı. Düğün salonun tavanı taş yünü ile kapatılmış ve bu malzeme artık tuvalette bile kullanılmıyor. Eğirdir’in ihtiyaçlarının bir listesi olmalı, yapılanların üstü çizilmeli. Eğirdir’de düğün salonuna ihtiyaç yokken en büyük sorunmuş gibi düğün salonu yapılarak çok para harcandı. Kıyıda 5 sene 1 tane taş geçen belediye tarafından konulmadı. Birkaç yıl daha geçsin orası da tahrip olur!” şeklinde konuştu.

“İKTİDAR PARTİSİNDEN 2 ŞEY İSTERDİM”
“İktidar Partisinin Belediye Başkanı olsaydınız, ne yapardınız?” sorusuna cevap veren Başkan Şengöl, “ İktidar partisinden veya diğer partiden belediye başkanı olmanın fark etmeyeceğini defalarca anlattım. Sembolik rakamlar, 3 yılda bir traktör veya yılda bir çöp aracı. “Ben iş makinesi aldım, kamyon aldım.” diyor Özmeral Bey. İller bankasından kredi ile almış olduğu bu araçların borcunu şimdi ben ödüyorum. Kamyon ihtiyacın varsa gerçekten alalım ama şu anda kamyon ve iş makinesine ihtiyaç yok. Seçimden 1 ay önce 2 ay önce alınanların hepsi seçim şovu idi. Seçime katılmayı da Allah’ da nasip etmedi zaten. Ben iktidar belediye başkanı olsaydım; 12 kilometrelik Miskinler’den balık havuzlarına kadar olan yol 12 yıldır bekleyen yolu bitirirdim; hala bekliyor. Ben iktidar partisinden belediye başkanı olsaydım, devletten üniversite kuralım ve su kontrol yönetmeliğini Avrupa’daki şekle getirelim, derdim. Bunları yasaklıktan çıkarıp, koruma anlayışıyla kullanalım, derdim.

“ÜNİVERSİTE İÇİN HER ŞEYİ SATMAYA HAZIRIM”
Şengöl, “ Eğirdir’de fakülte ve üniversite açılması için çabalarınız olacak mı?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi ; “Ben şu anda şeytan taşlıyorum. Bırakın namaz kılmayı, abdest alacak vaktim yok. Evet fakülte için gerekli kampanyalara destek vereceğim, devam ettireceğim. Ben eskisinden daha azimliyim. Ben belediyenin her şeyini satıp, gerekirse belediye binasını satıp üniversitenin yapımı için ne lazımsa yapacağım.”

“YETKİ KONUSUNDA CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ GÖSTERDİK”
Başkan Şengöl ayrıca Belediye Meclisinin yetki vermemesi konusuna da değindi. Şengöl ; “ Encümen ne yapar, ceza yazar, olumsuzlukların taleplerini değerlendirir. Encümen üyeleri her zaman Yasal hakları olmadan iş bitirmeye gelenler için tü-kakadır. Bizim dışımızdaki arkadaşlarımızın hepsi yeni ve başka partilerden. Onların birçoğunun da adı, seçim zamanımda benim ön listemde vardı. Ama kısmet olmadı başka partiden aday oldular. Şimdi bana verilmeyen yetki, bizim centilmenliğimizin, onlara değer verdiğimizin karşılığıydı. Son çıkan kanuna göre benim talep ettiklerimin hepsi kanunda bana hak olarak verilmiş. Ama üstü kapalı yazılmış.

Biz bazı kurumların talepleri doğrultusunda meclis kararı istendiği için biz böyle bir şey yapacağız, vatandaşın tapusu için olumsuzluk olmasın diye yetki istedik. Ticaret odasına yazı yazdık, bakanlıktan yazı geldi, Eğirdir’de tek yetki Ömer Şengöl’dür, dediler; biz de işimizi görmeye devam ediyoruz. Şahsımla alakalı olan bir konu değil. MHP ve Ak partili üyeler birileriyle görüşüp, borçlanmaya, krediye, tapuya hayır diyelim, diye konuşuyorlar galiba. Bunu böyle yapmaları benim işime geliyor, yarın biri sorarsa ben istedim ama meclis istemedi derim arkama yaslanırım, otururum” dedi.

HABER: EMRAH ÇELİK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.