Hız Limitine Uy Yeşilde Geç

Isparta Belediyesi şehrin 3 ana arterinde yeşil dalga uygulamasına başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 13:38
Hız Limitine Uy Yeşilde Geç

Bugüne kadar altyapı ve asfalt çalışmalarında 80 km’ye ulaşan ardından caddelerde trafik çizgileri başta olmak üzer 40 km hız limiti yazılarını yazan, 27 kavşağa ek olarak 4 kavşak daha ilave ederek toplam 31 kavşakta ledli sisteme geçen Isparta Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde tüm kavşaklardaki ışıkları da kurduğu komuta kontrol merkezi sayesinde kontrol etmeye başladı.
Tüm bu yapılan yatırımların ardından Isparta B
elediyesi Trafik Zabıtası şimdide ilk olarak şehrin 3 ana arterinde yeşil dalga sistemini uygulamaya koydu. Uygulamayı tanıtan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yeşil dalga sistemi ile kazaların en aza indirilmesinin ve yakıt tasarrufu sağlanmasının amaçlandığını söyledi. 3 ana arterde başlatılan ve tüm caddelere yayılacak olan yeşil dalga uygulaması ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hızlı gitmekle gidilecek yere en kısa zamanda ulaşılması mümkün değildir. Yollarımıza hız limit yazıları koyduk, o caddelerimizde yeşil dalga sistemine geçtik. Sürücülerimiz buna uydukları takdirde kilometrelerce yolu hiçbir kırmızı ışığa takılmadan gidebilecektir. Bu sayede sürücülerimiz ulaşacakları yere hem daha kısa zamanda kazasız ulaşabilirler, hem de yakıttan tasarruf sağlanmış olur” dedi.

Uygulamanın başladığı İstasyon Caddesi Tren Garı Kavşağında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İstasyon Caddesi’nden bir sürücünün 40 km bir hızla hiçbir kırmızı ışığa yakalanmadan, Gülistan Karakolu’na kadar çıkabileceğini söyledi.
‘Tüm Ispartalı sürücülerimiz denesin, görsün, bu güzelliği tatsın’ diyen Başkan Günaydın, “Yeşil dalga sayesinde trafikteki sıkışıklık ve yığılmalar ortadan kalkacaktır. Şehir içerisinde meydana gelen kazalar en aza inecek hatta yok olacaktır. Isparta’mızın kazasız bir şehir olmasını diliyorum. Altyapısı tamamlanmış, modern asfaltları dökülmüş, kazasız bir kent için çalışıyoruz. Önümüzdeki yılda da 250 km altyapısıyla dayanıklı asfalt hedefimiz var. Bu hedefimizde de yine hız limitleri, trafik çizgileri, uyarı yazıları olacak. Aynı uygulamalar bu caddelerimizde de gerçekleştirilecek. Bu uygulamaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeşil dalga uygulamasının ilki 40 km hız limiti ile İstasyon Caddesi’nden başlıyor. İstasyon Caddesi, 6 Mart, Kaymakkapı, Özel İdare Kavşağı, Camlı Cami Kavşağı’ndan Gülistan Karakolu’na kadar gidiyor.
Diğer bir yeşil dalga uygulaması da Demirköprüden başlayarak, 6 Mart, Emniyet eski Binası, Özkanlar Kavşağı, Bellona Kavşağı, Otogar Kavşağı ve Zabıta Kavşağı’na kadar ulaşıyor. Bu caddede ise hız limiti 50 olarak belirlendi.

Yine Zabıta Kavşağı’ndan başlayan, Otogar Kavşağı, Bellona Kavşağı, Özkanlar Kavşağı, Belediye Kavşağı, Kaymakkapı Kavşağı’ndan Demirköprüye kadar uzanıyor. Bu caddede de hız limiti 50 olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum