Hızırbey Ortaokulu Kendi Elektriğini Üretti

Hızırbey Ortaokulu Kendi Elektriğini Üretti

Yayınlanma:
Hızırbey Ortaokulu Kendi Elektriğini Üretti

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Hızırbey Ortaokulu fen bilimleri öğretmenleri ile ilgili öğrencileri, yaptıkları “Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretme Sistemi” ile kendi elektriklerini kendileri üretmeyi başardılar. Yaptıkları rüzgar gülü sayesinde bataryalara depolanan elektrik ile okul duvarındaki ışıklı panoları aydınlattılar.

Hızırbey Ortaokulu proje ekibi okul idaresi, proje ekibi ve okul aile birliğinin işbirliği ile üretmeyi başardıkları elektriğe “HIZIR ELEKTRİK” adını verdiler.

Bu çalışmayla öğrencilerin bilime katkı, temiz enerji sağlanması, okula ve ekonomiye katkı, birlikte çalışma duygusunun arttırılması, proje üretme bilincinin geliştirilmesi ve kurum kültürünün oluşturulması sağlanmıştır.

 

Hızırbey Ortaokulu ailesinin bundan önceki farklı çalışmalarının yanı sıra bu projesiyle de bir kez daha farkındalık oluşturmayı başarmıştır. Okul müdürü Tevfik AKAR hem bu projedeki hem de diğer tüm proje ve çalışmalardaki başarılarından dolayı tüm öğretmenlerine, öğrencilerine, velilerine, destek personeline ve okul aile birliğine şahsı ve okulu adına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum