Hızırbey Ortaokulu'ndan Büyük Bir Başarı Daha

Hızırbey Ortaokulu Türkiye genelindeki devlet okulları arasında açık ara farkla Türkiye Birincisi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2021 12:47
Hızırbey Ortaokulu'ndan Büyük Bir Başarı Daha

Milli Eğitim Bakanlığı, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve EYUDER (Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği) işbirliği kapsamında Hızırbey Ortaokulu 7 farklı ana başlık ve 42 alt başlıkta gerekli incelemeler sonucunda Türkiye genelindeki devlet okulları arasında açık ara farkla Türkiye Birincisi oldu. 

Ödül 11.09.2021 Cumartesi saat 17.00’de Ankara Başkent Öğretmenevi Toplantı Salonunda okulun tüm paydaşları ve Isparta adına Okul Müdürü Tevilk Akar tarafndan alındı.

 Geleceğin Okulu Akreditasyon Programı kapsamında;

1. Okur Yazar Okul (Kütüphane ve Okuma Köşeleri, Kitap Okuma Faaliyetleri, Kitap/Dergi Basım Faaliyetleri, Okuma Kulübü Faaliyetleri, Okur-Yazar Buluşma Etkinlikleri, Podcast Oluşturma) 

2. Gelişen Okul (Yürütülen Projeler, Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, Öğretmen Eğitimleri ve Gelişimi, Tasarım Beceri Atölyeleri, Okul Dışı Öğrenme Ortamları, Online Eğitimler) 

3. Yardımsever Okul (Dilek Ağacı Projesi, Kardeş Okul Projesi, Ulusal Dernek/Vakıf Faaliyetleri, Hayvan Dostu Çocuk Etkinlikleri, Yaşlı/Çocuk/Engellilere Yönelik Etkinlikler, Tasarla-Paylaş Etkinlikleri)   

4. Çevre Dostu Okul (Geri Dönüşü Faaliyetleri, Ağaç Dikim Faaliyetleri, Tarım Faaliyetleri, Kaynakların Bilinçli Kullanımı, Doğa Yürüyüşü/Kamp/İzcilik Faaliyetleri, Farkındalık Filmi Hazırlama)   

5. Temiz Sağlıklı Güvenli Okul  (Beyaz Bayrak Temini, Beslenme Dostu Okul Sertifikası, Sağlıklı Çocuk/Genç Etkinlikleri, Hijyen Eğitimi Verilmesi, Güvenli Okul/İSG Çalışmaları, Temizliği Paylaş Faaliyetleri)       

 6. Sosyal Sportif Okul (Sportif Faaliyetler, Sanatsal Faaliyetler, Kültürel Faaliyetler, Gezi Faaliyetleri, Okul-Veli Günlerinin Düzenlenmesi, “Sağlığa Pedalla” Etkinliği)     

 7. Dijital Okul (Uzaktan Eğitim Faaliyetleri, EBA Kullanım Faaliyetleri, Kodlama Eğitimi ve WEB 2.0 Araçları, Kurumsal Dijital Kimlik, Dijital Okuryazarlık, 3D Materyal Tasarımı ve Üretimi)  alanlarında okulun yaptığı tüm çalışmalar titiz ve ciddi bir şekilde incelenerek Hızırbey Ortaokulu TÜRKİYE BİRİNCİSİ olmayı hak ettt.

Hızırbey Ortaokulu Müdürü Tevik  Akar yaptığı açıklamada;

"Bu başarıdan dolayı okul müdürü olarak şahsım ve okulumuz ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ ile onurlandırıldık… 

Eğitimde sadece akademik eğitimin yeterli olmadığını, öğrencilerimizin sosyal, sportif  ve kültürel gelişiminin onların liderlik özelliklerinin keşfedilmesi, gizli yeteneklerinin açığa çıkmasını sağlayacağına inandığımız için; Okulumuz, “Geleceğin Okulu Akreditasyon Programı” kapsamındaki yedi farklı kalite etiketi ve 42 alt modülün gerektirdiği akreditasyon çalışmalarını tüm paydaşları geleceğe taşıyacağına inandığı için büyük bir özveriyle yürüterek bu büyük başarıyı elde etmiştir.  

Okulumuz beş yıllık yeni bir okul olmasına rağmen il genelinde engellilerin fiziki ortamda rahat hareket edebilmelerine uygunluk olan “Erişebilirlilik Belgesi”ni, okulun temiz ve hijyen olması ile ilgili “Okulum Temiz Belgesi”ni ve yukarıda açıkladığım çalışma sonucunda “Geleceğin Okulu Belgesini”   ilimiz genelinde İLK ALAN OKUL olma başarısını göstererek İLKLERİN OKULU olmayı başarmıştır.  

Bu başarıda emeği geçen başta müdür yardımcılarım olmak üzere tüm paydaşlarıma şahsım ve okulumuz adına teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum" dedi.

qqqq.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum