Hızlı Tren Ana İstasyonu Burdur'a Yapılacak!

İstanbul-Antalya arasındaki güzergahı Burdur’a kaptıran, 25 kilometre uzaklıktaki Gümüşgün mevkiinde ortak istasyon yapılacağı taahhüdüyle teselli bulan Isparta’ya kötü bir haber geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2011 14:48
Hızlı Tren Ana İstasyonu Burdur'a Yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı üst düzey yöneticileri ile siyasilerin hızlı tren projesinde Isparta ve Burdur için Gümüşgün’de ortak istasyon yapılacağı yönündeki söylemleri sözde kalacak gibi gözüküyor. Zira hızlı tren ana istasyonunun Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesi önünde planlandığı iddia edildi.

Bu durum Isparta’ya ‘hızlı trene binme’ anlamı taşıyor.

İstanbul-Antalya arası hızlı tren projesi kapsamında ana istasyonun Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi önünde planlandığı, projeyle ilgili yapılan ÇED bilgilendirme toplantısında ortaya çıktı. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli ve Aydın illeri ve İlçeleri arasında DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “İstanbul-Antalya (Eskişehir-Antalya) ve Dinar-Aydın Rehabilitasyon Demiryolu” projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’na ilişkin 16 Ağustos tarihinde Keçiborlu’da bir toplantı yapıldı. Başlatılan ÇED süreci kapsamında, dosya halkın ve ilgili kurumların görüşüne açıldı.

Toplantıda ÇED dosyasını hazırlayan firma yetkililerinin ana istasyonun Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesi önünde planlandığını söylediği öğrenildi. Toplantıda Keçiborlu’nun ara istasyon olarak değerlendirilebileceği ancak bunun da kesin olmadığının da konuşulduğu bildirildi.

Bu durumda hızlı tren güzergahını Burdur’a kaptıran Isparta’ya teselli olarak sunulan ‘ortak istasyon’ taahhüdünün yerine getirilmeyeceği belirtiliyor. Halbuki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la görüşen geçen dönem milletvekilleri ile İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, İstanbul-Antalya Hızlı Tren Projesi için Gümüşgün’e ortak istasyon yapılacağını açıklamıştı. Ana istasyonun Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne yapılması durumunda Isparta’nın bu hizmetten faydalanması mümkün gözükmüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum