Hizmet Ehliyle Örgüt Arasına Mesafe Koymak Lazım

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, “Isparta gibi yerlerdeki masum bir hizmet ehliyle, Ankara gibi bazı yerlerde temsilcileri bulunan bu örgütün arasına mesafe koymazsak yanılırız” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2013 23:22
Hizmet Ehliyle Örgüt Arasına Mesafe Koymak Lazım

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Kanal 24'te Elif Çakır'ın Söz Bitmeden programında operasyonlar hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Tayyar, “Isparta gibi yerlerdeki masum bir hizmet ehliyle, Ankara gibi bazı yerlerde temsilcileri bulunan bu örgütün arasına mesafe koymazsak yanılırız” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Kanal24’te yayınlanan Söz Bitmeden programında ilginç açıklamalar yaptı. Tayyar, dershane tartışmalarıyla başlayan Cemaat-AK Parti gerginliği ve son operasyonlarla ilgili ‘cemaate ve iktidara istikamet vermek isteyen’ bir örgütün varlığından söz etti.

Tayyar, açıklamalarının ilgili bölümünde “Öyle bir haber yapıldı ki sanki nihai bir karar verilmiş, o yasa bir torba kanun içine konulacak gece yarısı apar topar geçirilecek. Bu bir varsayım tabi. Burada biz operasyonu gördük. Zamanını, değerini bunun için feda eden ciddi bir kitle var, bir tarafta cemaat, bir tarafta da örgüt var. Bu örgüt cemaate ve siyasi iktidara istikamet vermeye çalışıyor. Isparta gibi yerlerdeki masum bir hizmet ehliyle, Ankara gibi bazı yerlerde temsilcileri bulunan bu örgütün arasına mesafe koymazsak yanılırız. Bu taslak metni üretenler bunlar. Bunun üzerinden cemaate atış yapmaya başladılar. Uluslararası bağlantılarla da işbirliğini güçlendirerek, bu olay ileride bir darbe yapma girişimi olarak görüldü. Başbakanımız da burada ciddi bir duruş sergiledi. Arkasından bu da yetmedi, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başlatıldı. AK Parti iktidarı yasaklar, yoksulluklar ve yolsuzluklarla mücadele etmiş bir parti. AK Parti oylarının yükselişinde toplumun güveni var. Bir psikolojik harbe girişildi AK Parti'yi yıpratmak için. Bunun cemaatle ne alakası var diyenler olabilir. Doğru eğer masumane dediğim gibi insanlarsa sorun olmaz. Ama örgüt varsa, uluslararası bağlantıları varsa, küresel sermaye ve Türkiye'deki uzantıları var, bunların siyasi ayağı da var” dedi.

Tayyar Kılıçdaroğlu’nun ABD gezine de değinerek cemaat ile CHP’nin birlikte bir koalisyon durumunun doğduğunu ileri sürdü. Tayyar, “Bu ayakta cemaat ile CHP'nin birlikte bir koalisyon durumu doğdu. Kılıçdaroğlu ABD'ye gitti, büyükelçi ile görüştü. Sağ adaylar gösteriyorlar, oralardan oy almak için” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum