Hizmet Veriyorsak Borcu Dert Edinmem

Hizmet Veriyorsak Borcu Dert Edinmem

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2015 11:02
Hizmet Veriyorsak Borcu Dert Edinmem

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, hizmet için borcu dert edinmeyeceğini belirterek " Eğirdir’in imarında trilyonlarca lira para bulursam hiç gözümü kırpmam basarım imzayı. Çünkü karşılığı vardır, Eğirdir bir marka olmuştur, bu bulduğumuz rakamlarla Eğirdir’i büyütürsek hiç problem yoktur" dedi.

Kanal32'de yayınlanan Mustafa Kahraman'la Çizgi Ötesi programının bu haftaki konuğu Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl oldu. Akdeniz Gazetesi muhabiri Serkan Aygün'ün konuk gazeteci olduğu programda Başkan Şengöl, Eğirdir'le ilgili hedeflerini anlattı.

YÖNETİM HATALARINI
REHABİLİTE ETMEK GÖREVİMİZ
Sözlerine Eğirdir'in güzelliklerinden bahsederek başlayan Şengöl," Eğirdir’de akla gelmeyecek güzellikler var. Yönetimlerde hatalar olabilir. Bizim görevimiz iyi niyetle bu hataları rehabilite etmek, azaltmaktır. Allah’ın bize bahşettiği güzelliği bir miktar daha güzelleştirelim istiyoruz. Borcu ve personeli bol bir belediye bulduk. Ama seçime girmeden önce bunları biliyorduk. Bile bile geldik onun için şikayet etmiyorum. Bizim işimiz Eğirdir’i güzelleştirmek, Eğirdirlilerin yaşam düzeyini artırmak ve ilçeye gelenlere de mükemmel bir Anadolu ilçesinde gün geçirtmek" diye konuştu.

EN UCUZ SUYU BİZ SATIYORUZ
Göreve geldiğinde Belediye'nin 50 milyon TL borcu olduğuna dikkat çeken Başkan Şengöl, şunları söyledi;

" Borç neyle ödenir? Belediyelerin kazançları belli. Su satarsanız, arsa satarsınız, kiraları tahsil edersiniz. Biz önce kira tahsilatıyla başladık. Su satıyoruz ama inanıyorum ki Türkiye’de en ucuz suyu halka biz satıyoruz. Geldiğimiz günden beri suyun tonu 1 TL. 20 aylık enflasyon yüzde 15. Ama buna rağmen inatla 1 liraya devam ediyoruz. Su kalitesi eskisinden daha iyi. İşçilerimizi daha verimli hale getirdik. Ahmet’in oğlu, Mehmet’in kızı olayı bitti. Ama bunu yüzde 100 düzelttiniz mi derseniz yüzde 100 düzelten bir yer yoktur. Maksimum düzeye getirdik. 5-6 işçi de çıkardık. Bunlar da A partili, B partili C’nin oğlu olduğu için değildir. Şirketimiz ücret ödeyemez hale geldi ve çıkardı. Daha sonra geri aldı. İş kanunu hükümleri doğrultusunda her kurumun yaptığı gibi çıkardık sonra geri çağırdık. Altyapı çalışmalarını yapmaya çalışıyoruz.

BULABİLİRSEM 550 MİLYON TL
DAHA BORÇ ALIRIM
Borcu hiç dert edinmem. Bulabilirsem 550 milyon TL daha borç alırım. Karşılığında bir şeyler yapıyoruz. Borç yiğidin aynasıdır lafına mükemmel uyan bir insanım. Şunu aldınız da borçlandıysanız problem yok. Ama borç alıp kumar oynadıysanız, lüks araç aldıysanız, normal yaşamın dışına çıktıysanız o borç sizi götürür. Geldik, Eğirdir Belediyesi’nin araçlarının tümünü sıfırladık. Bir çok kişi borcunuz vardı nasıl aldınız diye sordu. Şirketimizin müdürü, onun eşi, ben ve benim eşim taşıt kredisine imza attık, tıkır tıkır ödüyoruz. Eğirdir’in imarında trilyonlarca lira para bulursam hiç gözümü kırpmam basarım imzayı. Çünkü karşılığı vardır, Eğirdir bir marka olmuştur, bu bulduğumuz rakamlarla Eğirdir’i büyütürsek hiç problem yoktur."

YASAKLAR ENGELİ
Allah’ın özene bezene yarattığı butik şehrin boynunda binlerce yasak kementi olduğunu öne süren Başkan Şengöl "Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinin Eğirdir Gölüyle ilgili hiç akılcı olmayan yasaklamaları var. Bunların sağlıklı hale getirilmesi, güncelleştirilmesi, Eğirdir’de milli gelirden alınan payın yükseltilmesini arzuluyoruz. Bizim şuanda ekonomimiz elmaya dayalı. Turizm şehri deriz ama turizmden çok bir gelirimiz yok. Eğirdir’i ülke insanına ve yurtdışına tanıtıp turizmden daha fazla pay alacak projelerin gündeme getirilmesi, Eğirdir’i bölgemizin spor merkezi haline getirmek ve Eğirdir’de herkesin evinin, aracının olabileceği ekonomik bir düzey sağlamak amacındayız" dedi

KENTSEL DÖNÜŞÜM EĞİRDİR'DE RANT ALANI OLAMAZ
Kentsel Dönüşüm konusunda destek vermediğini bu konuya kendisini verdiğini kaydeden Başkan Şengöl, şu açıklamada bulundu ;
"Seçim propagandasını da anlattım. Biz daha önce özel olarak düşündüğümüz halde beceremediğimizi ama yeni kentsel dönüşüm yasasıyla bunun daha kolaylaştığını ve görev alırsam buna gireceğimi söyledim. Dediğimiz gibi 20 ay önce şehrin girişinde küçük bir bölgede başlayalım da itici bir güç olsun istedik. Ama bir laf var hep keçi eti yemişiz herhalde, inatçı oluyoruz. Hemşehrilerimiz bize ayak uydurmadılar. Bunda televizyonların da biraz kabahati var. Tam olarak kentsel dönüşümü hiç kimse anlatmadı. Herkes kentsel dönüşüm aslandır, kaplandır, yeni bir rant alanıdır şeklinde anlattı. Kentsel Dönüşüm bir çok şehirde rant alanı olabilir ama Eğirdir’de olamaz. Çünkü Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğine göre olamaz. Eğirdir’de şehir imar planında bir parseliniz varsa örneğin 100 metrekare inşa yapabilecekseniz hangi imar tadilatını yaparsanız yapın 100 metre 1 santime çıkmıyor. Dolayısıyla cilalı laflar Eğirdir’e uygulanamaz. Devlet Eğirdir’e binlerce karşı yasak koymuş. Bunların içinde halen yaşamak istiyorsa yasaklara uyacak.

DOĞALGAZ İÇİN YOLUNU SAHİBİ İZİN VERMİYOR
Eğirdir’de doğalgaz konuşuluyor. Gelmesi için bir teminat istiyorlar. Teminatı yatırdık diyelim. Doğalgaz hattı için yolların kazılması lazım. Ama yolun sahibi izin vermiyor. Çevre Bakanlığı yönetmeliğe yeni maddeler ekleyecek. Hepsi bu kadar. Anayasanın değiştirilmesi konuşulan bir Türkiye’de bu yönetmelik halen duruyorsa vay halimize. Daha önceleri Süreyya Sadi Bilgiç beyle görüştük. Düzeltelim dedi. Bir yasaklama varsa bunun tedavisini bize gösterirler"

EĞİRDİR'İN FEDAİSİYİM
Kendisini Eğirdir fedaisi olarak tanımlayan Başkan Şengöl, "Anam beni Eğirdir fedaisi olsun diye doğurmuş. Eğirdir için cehenneme gidilecekse gözümü kırpmadan giderim. Bundan sonra siyasi bir makamda gözüm yok. Eğirdir’de bir hizmeti başardığımızda tosul tosul uyuyorum. Ama en küçük pürüz olduğu zaman gözüme uyku girmiyor. O nedenle yasaların bize verdiği yetkilere dayanarak Eğirdir’de yaşayanların ve misafir olarak gelenlerin hizmetçisiyim. Ama her şeyde olduğu gibi bizim de eksikliğimiz olabilir. Bir yanlış yaptığımı zanneden hemşehrim varsa ikaz eder onu da düzeltiriz. Ben bir emekliyim. Bir emekli maaşım var. Oturacak bir evimiz gidecek bir bağımız var. 3 çocuğum var. Çocuklarımın belediyeyle uzaktan yakından alakaları olmaz. Belediyenin arabasına bile binmelerini istemem" görüşünde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum