HSBC, 30 Bin Çalışanını İşten Çıkarıyor

Hsbc, 2013 yılının sonuna kadar 30 bin çalışanını işten çıkarılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2011 19:25
HSBC, 30 Bin Çalışanını İşten Çıkarıyor

Hsbc, 2013 yılının sonuna kadar 30 bin çalışanını işten çıkarılacağını duyurdu. Geçtiğimiz Ocak ayında yöneticiliğe getiren Hsbc Direktörü Stuart Gulliver yaptığı basın açıklamasında, bu yılbaşından bu yana 5 bin kişinin işine son verdiklerini kaydederek, "2013 yılının sonuna kadar da dünya çapında 296 bin çalışanımızdan 25 bin kişinin görevine aşamalı olarak son vereceğiz" diye konuştu.

Banka, dünya çapında operasyonel değişiklikler yapmaya başlamasıyla birlikte, az kar yapan bölgelere nispeten Asya'ya yatırımları arttırmayı hedeflemişti. Bu kapsamda banka yönetimi, iki yıl içinde her 10 çalışandan birinin işine son vereceğini açıkladı. İşten çıkarımların daha çok "arka ofis" çalışanlarına yönelik yapılacağı belirtiliyor.

Öte yandan Hsbc, bu yılın ilk yarısında vergi öncesi karlılıkta 11, 5 milyar Dolar gelir elde ettiğini ve bu rakamın beklenilenden yüzde 3 daha fazla olduğunu açıkladı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.