Hukuk Fakültesinin Açılışı Yapıldı

Hayırseverlerin desteği ile kaba inşaatı tamamlanan SDÜ Hukuk Fakültesi’nin açılış töreninde konuşan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu eser Ispartalılar ile hayırsever vatandaşlarımızın devletimize küçücük bir sevgi gösterisidir.” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2014 15:57
Hukuk Fakültesinin Açılışı Yapıldı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığı komitenin çalışmalarıyla başta İşadamı Şevket Demirel olmak üzere Ispartalı hayırseverlerden toplanan 6.5 milyon TL ile kaba inşaatı tamamlanan SDÜ Hukuk Fakültesi binasının açılışı yapıldı.

Açılış törenine, Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Vekili Aydın Şanlıtürk, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu ile Hukuk Fakültesi binasına destek olan çok işadamı katıldı.

Açılış töreninde konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan, fakültenin çalışmalarından bahsetti. SDÜ Hukuk Fakültesi’nin kısa sürede, en iyi fakülteler arasına girmeyi başardığını belirten Turhan, “Binamızın yapımına destek olan katkıda bulunan tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Buradan çok önemli hukukçular yetişerek memleketimize hizmet edecektir. “

Ardından konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Hukuk Fakültesi binasının yapımıyla ilgili Komitenin başkanlığını yapmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Bugün burada olmak benim için ayrı bir heyecan. Açılışını yaptığımız binamızın temelinde ve harcında emek var, dayanışma var, birlik ve beraberlik var, ruh var, heyecan var, gurur var.”dedi.

Hukuk Fakültesi binasının yapılış aşamasından bahseden ITSO Başkanı Başdeğirmen konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha önceki rektörümüz bize geldiğinde Ispartalıların üniversite yerleşkesi içerisinde bir eseri olmasını istedi. Ispartalıların üniversitesine sahip çıkma ve destek verme konusundaki duyarlılığına güvenerek taşın altına elimizi koyduk. Yola çıktığımızda 1 liramız yoktu, Sayın Büyüğümüz Şevket Demirel’in liderliğinde oluşturduğumuz komitemiz gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalıştı. Okul binasının kaba inşaatı için gereken paranın bulunması için herkesin kapısını çaldık. Kimisi 35 yıllık birikimini, kimisi 50 lirasını, kimisi 50 bin lirasını, kimisi aracını, kimisi insan gücünü kimisi de gönlünü verdi. Bunların hepsi bize güç verdi. Biliyoruz ki böyle büyük bir üniversiteyi tesis eden Devletimiz Hukuk Fakültesi binasını da tabiî ki yapabilirdi. Ama önemli olan burada Isparta halkı ve hayırseverlerle üniversitenin kucaklaşması idi birlik beraberlikti. Öyle ki bu eser bizim için çok değerli ve kıymetli. Yani Hukuk Fakültemiz Ispartalılar ve hayırsever insanlarımızın ve işadamlarımızın devletimize küçücük bir sevgi gösterisidir. SDÜ Hukuk Fakültesi, Sayın Şevket Demirel’in üniversitemizin kuruluşunda yaptırdığı rektörlük binasından sonra Ispartalılar başta olmak üzere hayırseverlerin yaptırdığı ikinci eser olarak tarihe yazılmıştır. Fakültemizden hukuk sistemimizin teminatı olacak avukatlar, savcılar, hakimler ve devlet adamları yetişecektir. Buradan bize maddi manevi destek veren tüm işadamlarımıza, tüm hayırsevere teşekkür ediyoruz.”

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da üniversitenin çalışmalarından bahsettiği konuşmasında şunları söyledi: “
SDÜ’nün Üniversitenin gelişebilmesi için çevresi ile bütünleşmesi gerekiyor. Üniversitemiz iş dünyası ile Isparta halkı ile bütünleşmiş durumda. Hukuk Fakültesi binamızda buna örnektir. Biz başka üniversiteler gibi, devlet bize yardım etsin olursa olsun deseydik farkımız olmazdı. Biz farklı olacağız dedik, Hukuk Fakültesinin yapılması konusu efsane olarak anlatılacak bir süreç. Sürecin başlangıcında ben o zaman ITSO’nun fahri danışmanı idim. O zamanın Rektörü Metin Lütfi Baydar ile Sayın ITSO Başkanı Başdeğirmen, O dönemin ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Bedri Ayhan ile toplantı yaptık. Bu tesisi birlikte yapmanın ötesinde tek başına yapacaklar da var ama esas olan üniversiteyi sahiplenme. Birşeye siz katkı sağlarsanız o şeyi sahiplenirsiniz. Sahiplendiğiniz her şey sizin için çok daha değerlidir. Hukuk Fakültesi de böyle. Buraya yardım eden herkesin verdiği bir liranın bile bizim için değeri çok büyük. Yardım yapmayı, eğitime katkı sağlamayı Allah herkese nasip etmez. Bu yönüyle sizler de farklı insanlarsınız. Ben buradan fakülte binamıza katkı sağlayan başta Şevket Demirel Bey’e, Şükrü Başdeğirmen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. “
Belediye Başkan Vekili Şanlıtürk de konuşmasında, “İçinde bulunduğumuz bina devle, halk işbirliği ile yapılmış önemli bir bina. Isparta belediyesi olarak bu projelerin içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Bu okulumuzdan memleketimize çok değerli hukukçular yetiştireceğini umut ediyor hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

ISPARTA ÜNİVERSİTESİNE SAHİP ÇIKIYOR
Vali Özkan, Hukuk Fakültesi binasının açılışını yapmanın gururunu yaşadığını belirterek şöyle devam etti:
“Üniversitemiz her geçen gün kendini daha da yeniliyor. Son 10 yılda 22 bin öğrenciden 60 bine çıktığını görüyoruz. Bu önemli bir gelişme. Devletimiz hükümetimiz yüksek öğretimin gelişmesi için çok önemli destekler vermekte.Bugün burada sevindirici olan Devletimizin hükümetimizin Anadolu’nun dört bir yanında en kaliteli şekilde sunduğu eğitim, kamu hizmetinin değerlerini çok güzel bir şekilde idrak etmiş olan Ispartalı hemşehrilerimizin bu yarışta işbirliği içine girmiş olması. Bundan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Eğitime gönül vermiş hayırsever insanlar bizim için çok saygıdeğer insanlardır. Herkesin bir çaba içinde olması bizim açımızdan çok önemli bir sermayedir. Böylesine güzel bir eğitim faaliyetine katkı sunmanın manevi zevkini yaşıyoruz. Ben vesile ile Ispartamızın gönüllü olarak katkı sunan hayırseverlerine teşekkür ediyorum. “

Ardından, Hukuk Fakültesi binasına katkı sağlayan tüm hayırseverlere plaket ile teşekkür belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.