Hükümet Isparta’yı Budamayı Bıraksın

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz bir süredir tartışılan ilçelerdeki kapatılacak adliyeler konusunu mecliste gündeme getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2012 19:29
Hükümet Isparta’yı Budamayı Bıraksın

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM Genel Kurulunda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a 'hükümet Isparta’da hangi adliyeleri kapatacak?' sorusunu yöneltti. Korkmaz hükümete seslenerek "Isparta’yı budamayı bıraksınlar" dedi.

Korkmaz sorusunda "Adalet Bakanlığınca bazı ilçe adliyelerinin kapatılmasıyla ilgili çalışmalar sonuçlandırılmak üzeredir. Isparta’da kapatılacak ilçe adliyelerinin isimlerini öğrenmek istiyorum. Bu kapatmalar, hâlihazırda nüfusunu zaten hızla kaybeden bu ilçelerin tamamen söndürülmesi anlamına gelmeyecek midir?" diye sordu.

Milletvekili Korkmaz yaptığı açıklamada; "AKP döneminde Isparta’mız sürekli kan kaybediyor, en son olarak Orman ve Su Bölge Müdürlüğünü Burdur'a kaptırmıştık, şimdide ilçelerdeki adliyeler kapatılacak. Mecliste bu konuyu gündeme getirerek Isparta kamuoyunun dikkatini buraya çekip, bu düzenlemeyi iptal ettirmeye çalışıyorum. Adliyelerin kapatılması demek vatandaşın ayağına götürülmüş adalet hizmetini elinden almak demektir. Vatandaşlarımız en küçük adli işlemler için komşu ilçelere veya il merkezine gitmek zorunda kalacak. Adliyelerin ilçe ekonomilerine yaptığı katkılar var. Adliyeler kapatıldıktan sonra ilçelerimiz büyük ekonomik kayıplara uğrayacaktır.

Ispartalılar olarak buna dur demeliyiz. Sayın Bakan soruma verdiği cevapta adli teşkilata uzaklığı 15 ile 40 kilometre arasında olan ve iş ortalaması 1.200'ün altında olan adliyeler kapatılacak diyor. Adli işlemler için 40 km gitmek 40 km gelmek kolay mı? Bu nasıl hizmet anlayışı? AKP hükümetine sesleniyorum Isparta’yı budamayı bıraksınlar artık" diyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum