Hükümet Yönetemez Haldedir

Kafeler Caddesi’nden Kaymakkapı Meydanı’nda AK Parti İl Binasına kadar yürüyen TGB üyeleri hükümeti ve popüler adıyla ‘paralel yapıyı’ protesto etti.

Yayınlanma:
Hükümet Yönetemez Haldedir

TGB üyeleri yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ve kanunsuz telefon dinlemeleri ile ilgili olarak kitlesel basın açıklaması yaptı. Kafeler Caddesi’nden Kaymakkapı Meydanı’nda AK Parti İl Binasına kadar yürüyen TGB üyeleri hükümeti ve popüler adıyla ‘paralel yapıyı’ protesto etti.

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri kafeler caddesinde “Hükümet İstifa” yazılı pankart altında bir araya gelerek Kaymakkapı Meydanı’nda AK Parti İl Binasına kadar yürüyüş yaptı.

AHLAKSIZLIĞIN SEVİYESİ
Burada bir açıklama yapan TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, “Burada devletin çürümüşlüğünün bir göstergesi olan ses kayıtları ve yasadışı dinlemeler için toplanmış bulunuyoruz. 17 Aralık’tan beri karşılıklı çıkan ses kayıtları siyasette, bürokraside, devlet yönetiminde ahlaksızlığın seviyesini gözler önüne seriyor. Son olarak ise 24 Şubat’ta Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın konuşmalarını gördük” dedi.

SES KAYITLARINA İTİBAR ETMİYORUZ
Özalp, “Bu ses kayıtlarına biz itibar etmiyoruz. Çünkü gerçek yüzlerini bildiğimiz için bizi şaşırtmıyor. Fakat kanan ve kandırılan halka bir yol gösterici olması açısından önemlidir. İki tarafında sıkıştıklarında kasetlerine montaj/dublaj demeleri onursuzluğun ve pişkinliğin aciz bir göstergesidir. Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi tertipleri kol kola hazırlayan ve yasadışı dinlemeleri yapan AKP ve cemaat bugün birbirlerine düşmüştür. O gün hazırladıkları tertipler halk gözünde de inancını yitirmiştir. Tertipleri yaparken yasadışı dinlemeler yasal mıydı? Cemaatle kol kola herkesi dinlerken, özel hayat yok muydu? Bugün çıkıp yüzleri hiç kızarmadan montaj deniliyor. Bu yalanlamayı sorgu görüntüleri ortaya çıkan terörist başı Apo’da yapıyor, bir kez daha kimlerin kimlerle eşit seviyelerde olduğu da belli oluyor” ifadelerini kullandı.



BU HÜKÜMET MEŞRU DEĞİLDİR
Hükümetin meşruluğunun kalmadığını ileri süren Özalp, “Hükümet artık meşruluğunu yitirmiştir, yönetemez hale gelmiştir. Her zaman dediğimiz gibi ne AKP daha güçlü olduğu için, ne de cemaat daha güçlü olduğu için çatışma başladı. Belirleyici olan yükselen halk hareketidir, 19 Mayıs 2012 ile başlayan süreç, Haziran ile yükselmiş, şimdi ise emek hareketi ile birleşmiştir. Buna rağmen sessiz kalan muhaletin boşluğunu halk doldurmaktadır. En son meclise yürüdük ve 100 metre kaldı. Bu son barikatınız… Yıkılıyorsunuz, beraber yıkılacaksanız! Türk milleti son barikatı yıkarak, Silivri duvarlarını yıkarak, faşizmi yıkarak; özgürlüğüne kavuşacak. O zaman Millet meclisine tekrar egemen olacak. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni milli bir hükümet ile Ankara’dan yönetecek! Kuracağımız yeni Türkiye’de BOP eş başkanlarına, köşkteki noterlere, paralel böceklere, bölücülere, gericilere, halkı kandıranlara, soyanlara, talan edenlere yer olmayacak! Son olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı gittiği her ilde karşılayan Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği olarak burada da hazır olacağız. Yolsuzluklara, talana ve bölücülüğe karşı duracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum