Hükümete Kafa Tutan Savcı Görevden Alındı

MİT'çileri ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya görevden alındı. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağırıldığı soruşturma dosyasının, özel yetkili ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2012 20:09
Hükümete Kafa Tutan Savcı Görevden Alındı

MİT'çileri ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya görevden alındı. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağırıldığı soruşturma dosyasının, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alındığını bildirdi. Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve aralarında emekli MİT görevlilerinin de bulunduğu 5 kişi için yakalama kararı çıkartmıştı.
 
TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM
Görevden alınan savcı Sarıkaya,  'Görevden alındığımı televizyondan öğrendim. Başsavcı'nın takdiridir' dedi.
 
İŞTE YENİ SAVCILAR
KCK savcısı  Sarıkaya'nın yerine İbrahım Işık, Adem Özcan ve Bilal Bayraktar görevlendirildi.
 
Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Türkiye'yi sarsan karar çok konuşulmuştu. Hükümetin Kürt sorununun çözümü için attığı müzakere adımı kapsamında Oslo'da yapılan görüşmeler ve sonrasını sorgulayan Savcı Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, emekli MİT Müsteşarı Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.
 
HÜKÜMET JET KARŞI HAMLEDE BULUNMUŞTU
Ortadoğu'da savaş tamtamları çalınırken savcılığın istihbaratın zirvesindeki ismi ifadeye çağırması hükümeti oldukça zor durumda bırakmıştı. Hükümet MİT kanunda yapılacak jet düzenlemeyle karşı hamlede bulunurken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da savcı Sadrettin Sarıkaya'yı görevden aldı.

MİT'İ İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER
MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya, Ağustos ayında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevlendirildi.
 
AĞUSTOS AYINDA GÖREVE BAŞLADI
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, daha önce Adalet Bakanlığı’nda müfettiş olarak görev yapıyordu. HSYK’nın 6 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı kararname ile Sadrettin Sarıkaya önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Sarıkaya, Ağustos ayında özel yetki verilerek Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde göreve başladı.
 
407 NUMARALI ODAYI KULLANIYOR
Sarıkaya, Adalet Müfettişliği'nden önce Çumra, ondan önce de Oğuzeli Hakimliği'nde görev yapıyordu. Sadrettin Sarıkaya, özel yetkili savcılıkta son olarak KCK soruşturmasında görevliydi. Sarıkaya, savcı Bilal Bayraktar ile birlikte eski BDP milletvekili Fatma Kurtulan’ın tutuklandığı soruşturmayı yürütüyor. Savcı Sarıkaya, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün ve şu anki Ergenekon savcısı Cihan Kansız’ın kullandığı 407 numaralı odayı kullanıyor.
 
KCK SORUŞTURMASINI BİRDEN FAZLA SAVCI YÜRÜTÜYOR
Yürütülen KCK soruşturması kapsamında bir yandan iddianame hazırlanırken bir yandan da soruşturma sürüyor. Soruşturmaya birden fazla savcı bakıyor. PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya yürütüyor. Özellikle sanık sayısının yüksek olduğu davalarda birden fazla savcı arasında görev paylaşımı söz konusu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.