Hükümetin Hedefinde Muhtarlar Var

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, muhtarların kendisini ziyareti sırasında hükümetin gizli ajandasında, muhtarlıkların kaldırılması planı olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2012 11:39
Hükümetin Hedefinde Muhtarlar Var

Muhtarlar derneği başkanı Osman Kınay ve mahalle muhtarlarından oluşan bir heyet CHP Isparta İl Örgütünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, hükümetin gizli ajandasında muhtarlıkların kaldırılması planı olduğunu iddia etti.
Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, “Isparta ile ilgili sorunlarda elimizi biz de taşın altına koyuyoruz. Bunu kent konseyine verdiğimiz iki muhtar arkadaşımızla sürdürüyoruz” dedi.

ÖNER ISPARTA’YA DAHA FAZLA ZAMAN AYIRSIN
Isparta’da 3 ayrı siyasi partiden, 4 milletvekilinin olduğunu hatırlatan Kınay, “Sayın milletvekillerimizin hepsi sağ olsun. İyi köyü bir çaba harcıyorlar. Ancak, Sayın Ali Haydar Öner’in Isparta’ya biraz daha fazla zaman ayırmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Zaman zaman biz muhtarlarla bir araya gelmesi hem bizler hem de sayın Öner açısından iyi olur” şeklinde konuştu.

MUHTARLIĞIN ÖNEMİ HALA ANLAŞILAMADI
Muhtarlık görevinin ağır bir görev olduğuna dikkat çeken Kınay, “Özellikle seçim dönemlerinde en ağır işler muhtarlara düşüyor. Bundan gocunmuyoruz, ama muhtarlık müessesinin önemi hala anlaşılamadı. Devletimizi bazı yasaları çıkarırken muhtarlarında bir kurumsal kimliğinin olduğunu unutmamasını istiyoruz” diye konuştu.

MUHTARLAR TOPLUMUN ÇEKİRDEĞİDİR
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Muhtarlarımız hem zanaatkar, hem de esnaf. Toplumumuzun çekirdeğini oluşturuyorlar. Toplumun en önemli hizmnet birimlerinden biridir muhtarlık” dedi. Şehir ve yapılaşmada muhtarların önemli bir rol oynadığını dile getiren Şenol, muhtarın kent konseyinde yer almasının önemli bir durum olduğunu söyledi.

HÜKÜMETİN GİZLİ AJANDASI
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, hükümetin gizli ajandasında muhtarlıkları da pasifize ederek nihai olarak ortadan kaldırmayı planladığını ileri sürdü. Muhtarlık kurumunun korunması gerektiğine işaret eden Şenol, “Muhtarlık kurumu, toplun temelini oluşturur. Bu kurumu bizler siyasetin temsilcileri olarak korumak durumundayız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.