Hükümetten 5 Milyon Kişiye Müjde

Hükümet, emeklilik için yaş sınırı bekleyenlerin sağlık hizmeti sorununu çözmeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 11:46
Hükümetten 5 Milyon Kişiye Müjde

Yerel seçim öncesinde hayata geçirilmesi planlanan düzenleme, yaklaşık 5 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Emekli olmak için yaş sınırını doldurmayı bekleyenler, düşük düzeyde prim ödemeleri şartıyla emekli olana kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Bu kapsamdaki yaklaşık 5 milyon kişinin en düşük prim tutarı olan aylık 42 lira ödemesi gerekiyor. Bunun için sosyal güvenlik alanında yeni bir torba yasa teklifi hazırlanacak. Gelir testine giren ve düşük gelir aldığını belgeleyenlerin primlerini devlet üstlenecek.

BAĞ-KUR'LULARA KOLAYLIK
Torba yasada Bağ-Kur prim borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamayanlara da kolaylık sağlanacak. 2 ayrı düzenleme üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki uzun süredir ödenmeyen Bağ-Kur borçları için geçerli olacak. 24 aydan fazla süredir Bağ-Kur prim borcu olanların borcu ve buna karşılık borçlu oldukları döneme ilişkin sigortalılık bilgileri de silinecek.

YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI
Borcunu ödeyip Bağ-Kur’luluk hakkını devam ettirmek isteyenlere de borç yeniden yapılandırma imkanı sunulacak. Bir diğer düzenlemede de, Bağ-Kur prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti olmayanlar için gündeme gelecek. Buna göre, halen 60 gün prim borcu olanlar sağlık hizmeti alamıyor. Söz konusu düzenlemenin esnekleştirilmesi ve borçlu olanların sağlık hizmeti alabilmesi de seçenekler arasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.