Hurda Araç Modeli 1990'a Çekildi

Tebliği ile adlarına model yılı 1990 veya daha eski taşıt kayıt ve tescilli bulunanlar, taşıtlarını en geç 31 Aralık 2014'e kadar il özel idarelerine veya Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu hurda müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2012 15:25
Hurda Araç Modeli 1990'a Çekildi

Konuyla ilgili açıklama Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural’dan geldi. Başkan Tural, yapılan değişikliğin esnaf açısından memnuniyet verici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Tural konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Tebliği ile adlarına model yılı 1990 veya daha eski taşıt kayıt ve tescilli bulunanlar, taşıtlarını en geç 31 Aralık 2014'e kadar il özel idarelerine veya Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu hurda müdürlüklerine teslim ederek kayıt ve tescillerini sildirirlerse, taşıtlarının söz konusu tarihe kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan MTV ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 28 Şubat 2009'a kadar plakasına kesilen idari para cezaları terkin edilecek (silinecek). Kayıt ve tescilli model yılı 2000 veya daha eski taşıtı olup, bu taşıtı 28 Şubat 2009 itibarıyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt vasfını kaybetmiş bulunanlar için ise; bu durumlarını belgelemeleri ve bu taşıtlara ait MTV asıllarının dörtte birini 31 Aralık 2014'e kadar ödemeleri halinde kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve plakasına kesilen trafik idari para cezalarının tamamınını tahsilinden vazgeçilecek ve trafik tescil kayıtları silinecek.


İçişleri ve Maliye bakanlıkları, trafik tescil kayıtları silinecek taşıtların, motorlu taşıt vasfını kaybettikleri haller ile mevcut olmadıklarının kabul edileceği durumların tespitinde ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlenmesinde yetkili olacak.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.