Hurda İndirim Teşvikinde Artış

Hurda İndirim Teşvikinde Artış

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2019 12:46
Hurda İndirim Teşvikinde Artış

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Torba Yasa ile araçlarda hurda indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, 635 sayılı KHK'da değişiklik yapılmasına dair kanunun Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek, “Bu kapsamda 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, TIR çekicisi cins araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV'nin terkin edilecek üst sınırı 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarıldı” açıklamasında bulundu. Yücedağ, ülkemizde hurdaya ayrılması gereken araçların tümünün sanayiye kazandırılabilmesi için hurda teşvikinde artışın önemine dikkat çekerken, geçtiğimiz yıl da 10 bin liraya kadar olan teşvikin artırılmasının şoför esnafı için memnuniyet verici olduğunu aktardı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ CEZALARI İPTAL
Öte yandan Başkan Yücedağ, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kamyonet ve panelvan tipi (Kangoo, Doblo tipi) geçilmesi nedeniyle kesilen cezaların iptal olduğunu söyledi. Yücedağ “Kanun kapsamında cezalara ilişkin açılan davalara yer olmadığına ilişkin karar verilecek ve yargılama giderleri taraarın üzerine bırakılacak, vekalet ücreti talep edilemeyecek. Eğer tebliğ edilen cezalar ödendiyse bugünden itibaren üç ay içinde başvurulması halinde ödemeyi yapan mükellefe iade edilecek” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.