Hüseyin Dede: 'DP’nin Tabanı Var Tavanı Yok!'

Demokrat Parti Büyük Kongre Delegesi Hüseyin Dede, partilerinin bugünlere gelmesinde en büyük hatanın genel başkanlarda olduğunu bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2013 11:44
Hüseyin Dede: 'DP’nin Tabanı Var Tavanı Yok!'

Demokrat Parti (DP) Büyük Kongre Delegesi Hüseyin Dede, Eski DP Genel Başkanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Isparta’ya geliş amacından partinin bugün geldiği noktaya kadar merak edilen tüm sorulara cevap verdi. AKP Hükümetinin her 10 günde bir bakanı Isparta’ya gönderdiğini belirten Dede, Soylu’nun da yerel seçimler yaklaştığı için İlimize geldiğini bildirdi. Partilerinin şu an Isparta’da bir milletvekili çıkarır durumda olduğunu yani tabanının dimdik ayakta olduğunu ancak tavanının bulunmadığını ileri süren Dede, “İnşallah 2014 yılında tavanı oluşturacağız” dedi.

SOYLU’YA KENDİ SEÇTİĞİ BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ BİLE OY VERMEMİŞTİR

Öte yandan Süleyman Soylu’nun Genel Başkanlık seçimlerinde seçimi kaybettikten sonra ‘Ergenekoncularla baş edemedim’ söyleminde bulunduğunu da ifade eden Dede, şu açıklamalarda bulundu: “Süleyman Soylu Genel Başkan olduktan sonra ‘Partiyi devraldıktan sonra oyunu düşürürsem istifa ederim’ demişti ve yarıya düşürdü. Oyumuzu Yüzde 7’den 3,5’a düşürdü ve ardından kongreye gitti. Kongrede aday olmayacağını söyledi ancak girdi ve kendi seçtiği büyük kongre delegeleri kendine oy vermedi. Hüsamettin Cindoruk’un karşısında seçimi kaybetti. Seçim sonrası ‘Ergenekoncularla baş edemedim’ dedi. 35 yıldır bu partideyim ve DP’de hiçbir Ergenekoncu tanımıyorum.

ANCAK RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ!

Soylu, DP’nin kalesinin Isparta olduğunu iyi biliyor ve buradaki oylara talip olduğu için Isparta’ya gelip birtakım arkadaşlarımıza AKP’ye katılmaları çağrısında bulunuyor. DP’liler şunu iyi biliyor ki gidenler gitti kalanlar karlı dağ gibi bu partinin arkasındadır, hiçbir yere gitmez. ‘Şu belediye başkanı, şu meclis üyesi bize katılıyor’ şeklinde söylentiler dolaşıyor. Ancak onları rüyalarında görürler. Onların saydığı isimler bu partide yıllarca yoğrulmuş, bu parti sayesinde bir yerlere gelmiş insanlardır. Soylu’nun gelişiyle Isparta’da bir hava oluşturulmak istendi ama gelip gittiğiyle kaldı.

GENEL BAŞKANLARIN HATASI PARTİYİ BU NOKTAYA GETİRDİ

Mutlaka Isparta DP’nin kalesidir. En büyük sıkıntımız tavanın olmayışıdır. Süleyman Demirel’den sonra bakarsanız Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Namık Kemal Zeybek, Gültekin Uysal. Uysal için bir şey demiyorum tabandan gelmiş bir Genel Başkanımızdır ama diğerleri bu partinin tabanından gelmediği için bizi bu hale getirmişlerdir. Bizim sıkıntımız taban değil. Çekirdek kadromuz aynen mevcudiyetini koruyor. Bu tavanı inşallah kısa zamanda oluşturacağız. Genel merkezin güçlenmesi de yerel yönetimlerden geçer. Boş duruyor değiliz. DP bu ülkenin toprağı taşıdır. Bizi Allah hizmet için yaratmış. ‘Bu bizden bu bizden’ diye hiçbir zaman ayırt etmedik. 6 kere gittik 7 kere geldik 8’incisinde Cumhurbaşkanı çıkardık. Herkese eşit mesafede olduk. Türkiye’nin her karış toprağında bizim hizmetimiz var. Ama öyle bir durum aldı ki eski Bakanımız Köksal Toptan’ın partiden ayrılmasıyla partinin çöküşü başladı. Teşkilatlar görevden alındı. Bizi bu hale muhalefet getirmedi, kendi kendimize ettik. Genel başkanların hatasıyla bu hale geldik.

GENEL BAŞKANIMIZ AĞAR ‘AKP’YE OY VERECEĞİM’ DEDİ!

DP-Anavatan Partisi birleşmesi., Biz o dönemde hiç birleşme yapmasaydık yüzde 16 oyla Meclisteydik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı. 3 milletvekilimiz var Genel Başkanımız Mehmet Ağar, 3 milletvekiline sahip olamadı. Sayın Ağar milletvekili seçimlerinde ne demiştir ‘AKP’ye oy vereceğim’ demiştir. Bu insanlar Genel Başkanlık yapmış insanlardır, siz düşünün artık.

KİMSE KİMSENİN SIRTINDAN GEÇİNMEYE KALKMASIN!

Bu ülkenin DP’ye ihtiyacı var. Soylu gelir gider ama şunu biliyorum Soylu ‘Bu partiye katılacakların kararını ben değil il teşkilatları verecektir’ dedi. Bu da Soylu’nun anlatıldığı gibi biri olmadığını Isparta’nın ona teslim edilmediği, Isparta’da İl ve İlçe teşkilatlarının sözünün geçtiğini kendi ağzıyla itiraf etmiştir. Hiç kimse birilerinin arkasına sığınarak makam mevki beklemesin. 35 yıldır kimseden makam mevki beklemedim ama haddim olmayan yerlere getirildim. Herkes kendi icraatlarıyla bir yere gelsin. Birilerinin sözüne güvenip de bir yere gelmeye çalışmasın. Çünkü onlar kısa zaman sonra indirileceklerdir, ineceklerdir. Soylu’nun DP Genel Başkanlığından AKP’ye geçmesi Isparta’da antipati oluşturmuştur.

DEMİREL’E VURANLAR KAZANÇ SAĞLADIKLARINI DÜŞÜNÜYORLARSA YANILIYORLAR

Bir de Isparta’ya gelen Süleyman Demirel’in memleketinde Demirel’i hedef alan açıklamalar yapıyor. Meyve veren ağaç her zaman taşlanır. Demirel’e vurmakla kazanç sağlayacaklarını düşünenler yanılıyorlar. 90 yaşında bir insan Allah bin kere razı olsun ondan. O zamanın şartlarında bu ülkenin yolunu, suyunu, barajını, okulunu her şeyini yapmış. Tabi ki o adama saldıracaklar. Neden? Ondan bir şey koparabilir miyiz diye. Ne ondan ne çevresinden bir şey koparabilirler. Bu ülke için hizmet etmiş Demirel’ine, Ecevit’ine, Erbakan’ına, Türkeş’ine Özal’ına hepsinden Allah razı olsun. Onlar da bir şeyleri ‘doğru yapıyoruz’ diye yapmışlardır. O günün şartlarında hepsi doğrudur ama bugün bütün doğrular eğri olmuş olabilir! O gün imkânlar oydu. Bu insanlara saygı sevgi göstereceğinize eleştirmenin bir manası yoktur.

HATA BİZDE İNSANLARIN ÖNÜNE BİR GENEL BAŞKAN KOYAMADIK

Biz hizmetlerimizi hiçbir zaman siyasete dökmedik. Biz ‘şunu yaptık’ demedik. Yaptık ondan bizi millet 6 kere getirdi 7 kere götürdü. İbadet de gizlidir kabahat de. Demirel bu ülkeyi dünyada kabul ettirmiş bir insandır. Demirel’in üzerinden siyaset yapıp bir şey elde etmeye çalışıyorlar. Bugün AKP’nin yüzde 25-30 oyu DP’nindir. Haliyle Demirel’e atıflarda bulunup o insanları orada durdurmak istiyorlar. Taktik yapıyorlar. Bu millet bir gün uyanacaktır. Millete kızmıyorum, darılmıyorum. Biz bu ülkenin önüne DP olarak genel başkan koyamadık. Onun için bu millet halen bana yolda, sokak ‘Genel Başkan bulamadınız, partiyi diriltemediniz’ diye sitem ediyorlar. Şu zamanda bu sitem daha da arttı. Ama getiremiyoruz, bulamıyoruz, siyaset artık ekonomik güç oldu. Eskiden solcusu sağıcısı vatan millet için mücadele ediyordu. Şimdi insanlar baskı altında, çıkar amaçlı hareket ediyorlar. İnşallah Isparta’da DP olarak yerel yönetimlerde başarılı olacağız, yerel yönetimi mutlaka kazanacağız ve tavanı düzelteceğiz.

ÇEKİRDEĞİMİZ TOPRAKTA SADECE SU BEKLİYOR

Seçimlere 1 yıl var. Olağan kongre yapma günümüz doldu. Önümüzdeki 2-3 ay içinde olağan bir kongre yapılacak. İyi bir kadro iyi bir yönetim kuracağız. İlk işimiz bu. Vatandaş ilk önce senin genel başkanına bakıyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Genel Başkanımız da her şeyin farkında. Bizim en büyük sıkıntımız genel başkan ve genel idare kurulu sıkıntısıyla ekonomik sıkıntılar. Bizim çekirdeğimiz toprakta sadece su verilmesi bekleniyor. Biz bunu gün geçtikçe daha net görüyoruz. Bu parti dirilip şahlanacak. Genel başkan seçiminden sonra mutlaka partimizde bir hareket olacak. Biz yerel seçimlerde daha çok partimizden aday olunacağını biliyoruz. Ayrıca Isparta Belediye Başkanı adayımız için de aklımızda bir isim oluşmuş durumda.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum