Hüyüklü’de Sonuç Değişmedi

AK Parti Adayı Mehmet Görgülü’nün 8 oyla seçimi kaybetmesi üzerine ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz değerlendirildi ancak sonuç değişmedi. MHP Adayı Hasan Yıldız yeniden başkan seçildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2014 11:39
Hüyüklü’de Sonuç Değişmedi

Yalvaç’ın tek beldesi olan Hüyüklü’de yapılan seçimde Milliyetçi Hareket Partisi adayı olan Hasan Yıldız yeniden belediye başkanı seçildi. AK Parti’nin 2009’da da aday gösterdiği Mehmet Görgülü şansını yeniden denedi ancak rakibine 8 oy farkla bir kez daha mağlup oldu.

SONUCA İTİRAZ ETTİ OYLAR YENİDEN SAYILDI
Seçimin 8 oy farkla aleyhine tamamlanması üzerine İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak oy pusulularının yeniden sayılmasını isteyen AK Parti adayı Görgülü’nün itiraz Seçim Komisyonu tarafından değerlendirildi. Komisyon üyeleri 7 sandıkta kullanılan 1137 oy pusulasını yeniden saydı. Yapılan sayımda sonuç değişmeyince komisyon Hasan Yıldız’a mazbatasını teslim etti.

SANDIK BAŞKANI SANDIK BAŞINDAN AYRILDI
AK Parti Adayı Mehmet Görgülü seçim devam ettiği sırada Sandık Başkanının hasta olan bir seçmene evinde oy kullandırmak amacıyla sandık başından ayrıldığını ileri sürerek, ‘Sandık Başkanı ne olursa olsun sandık bölgesinden ayrılamaz, seçim mühürü ve oy pusulasını sandık alanından dışarıya çıkaramaz. Ancak bu kural çiğnenmiştir’ dedi. İlçe Seçim Kurulu’nun bu durumun o esnada tutanak altına alınması gerektiğini böyle bir tutanağın ise tutulmadığını tespit etmesi üzerine bu konu hakkında işlem yapmadı. Sandık Başkanı hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

MAZBATASINI ALDI
2009 seçimlerinde de MHP’den aday olan ve seçimi kazanarak 5 yıldır belediye başkanlığını yürüten Polis emeklisi Hasan Yıldız geçerli bin 69 oyun 380’inini alarak yeniden belediye başkanı seçildi. İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan mazbatasını almak üzere ilçe merkezine gelen Yıldız, Yalvaç Belediye Başkanlığına seçilen Halil Hilmi Tütüncü ile birlikte mazbatayı görevlilerden teslim aldı. 372 oy alarak rakibine 8 oyla başkanlığı ikinci kez kaptıran Mehmet Görgülü’nün yasal işlemlere devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.