Huzurevlerinde Psikologlar Bulunmalı

Isparta Valisi Memduh Oğuz, insanların en hassas ve alıngan oldukları dönemin yaşlılık dönemi olduğunu belirterek, huzurevlerinde psikologların bulunması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2011 12:39
Huzurevlerinde Psikologlar Bulunmalı

Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altunay, Isparta Huzurevi Müdürü İhsan Eren, Isparta Huzurevi Sağlık, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı İkinci Başkanı Nafi Aras ile huzurevi sakinleri Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk milletinin yaşlılara saygı gösteren, değer veren bir millet olduğunu belirtti. Yaşlanmanın yaşayan insanın kaderi olduğunu ifade eden Oğuz, yaşayan her insanın mutlaka tecrübeleri bulunduğunu ve bunlardan da faydalanmak gerektiğini söyledi.

Isparta Huzurevi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydeden Vali Oğuz, çalışmaları başarılı bulduğunu bildirdi.

Ziyarette bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde ailevi problemlerinden dolayı huzurevi sakinlerinden birinin intihar ettiğini hatırlatarak, huzurevinde psikologun bulunup bulunmadığını sorması üzerine Vali Oğuz, huzurevi müdürüne psikolog bulunup bulunmadığını sordu.

Isparta Huzurevi Müdürü İhsan Eren de, yaklaşık bir yıldır huzurevinde görevli bir psikologun bulunduğunu ve bunun yanı sıra bir de sosyal hizmet uzmanının görev yaptığını bildirdi. Psikologun, huzurevi sakinleriyle birebir konuşarak sorunlarını dinlediğini anlatan Eren, bu uygulamadan kendilerinin de memnun olduğunu kaydetti.

Her huzurevinde bir psikologun bulunması gerektiğini ifade eden Vali Oğuz, yaşlıların en fazla ihtiyaç duyduğu konunun psikolojik destek olduğunu söyledi. Oğuz, "Bazı insanlarımız huzurevinde yaşama kavramına hazırlıksız yakalanabiliyorlar, bu nedenle onları anlayacak ve bulundukları ortamda mutlu olmalarını sağlayacak psikologlara ihtiyaç vardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.