“I. Uluslararası Shakespeare Festivali” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

Ülkemizde ilk kez Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü ile Isparta Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “I. Uluslararası Shakespeare Festivali” başladı

Yayınlanma:
“I. Uluslararası Shakespeare Festivali” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

20- 30 Nisan tarihleri arasında tiyatro, konser, bale, opera, sergiler, sone okumaları, söyleşi ve atölye çalışmaları gibi geniş bir yelpazede düzenlenen festivalde, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerle Shakespeare anılacak; II. Uluslararası İngiliz Dili, Edebiyatı ve Dilbilim konferansı gerçekleştirilecek. Konferans kapsamında Massachusetts Institute of Technology'den Prof. Dr. Peter S. Donaldson, Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dr. Stephen Greenblatt, Shakespeare Birthplace Trust Onursal Başkanı Prof. Dr. Sir Stanley Wells ve Dr. Paul Edmondson, European Shakespeare Festival Network Direktörü Prof. Jerzy Limon, Yazar ve Eleştirmen Prof. Dr. Özdemir Nutku, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku, Yönetmen- Yazar Gülşah Özdemir Koryürek ve yapımcı Kayhan Koryürek konuşma yapacak. Festival, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Müzik Bölümü, Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Tiyatro Topluluğu'nun katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Tiyatro Karnaval ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu işbirliğiyle hazırlandı.

I. Uluslararası Shakespeare Festivali programı ise şu şekilde 

1. Tarla Kuşuydu Juliet (Antalya Şehir Tiyatroları)

2. Hamlet (Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü)

3. Romeo ve Juliet (Bölüm öğrencilerimiz tarafından Tiyatro Kulübü ve Isparta Belediyesi Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle sahnelenecek)

4. 1 günlük bilimsel konferans (Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Murat Karahan, European Shakespeare Festivals Network Başkanı Prof. Jerzy Limon, Doğan Hızlan, Özdemir Nutku, Prof. Dr. Jonathon Bate [Oxford Üniversitesi-videokonferans] Prof. Peter Donaldson [MIT-videokonferans], Prof. Stephen Greenblatt [Harvard Üniversitesi- videokonferans], Prof. Sir Stanley Wells [Shakespeare Birthplace Trust-videkonferans] ve diğer davetli konuşmacılar)

5. "Shakespeare Garden" oluşturulması ve açılışı (Üniversitemizin Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek)

6. Shakespeare çizimleri sergisi (Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından organize edilecek)

7. Hamlet (Tiyatro Karnaval)

8. Shakespeare adının fakülte bünyesinde bir sınıfa verilmesi (Fen Edebiyat Fakültesi)

9. Shakespeare'e Sevgilerle Konseri (Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası)

10. Shakespeare Soneleri-Tiyatral Gösteri

11. Selam Sana Shakespeare (BGST Tiyatro Boğaziçi)

12. Yanlışlıklar Komedyası (Bakırköy Belediyesi Tiyatroları)

13. Müsadenle Shakespeare (Denizli Şehir Tiyatroları)

14. Hırçın Kız (SDÜ Tiyatro Bölümü)

15. Tablet ve kitap ödüllü sone yarışması

16. Mini konser (SDÜ GSF Müzik Bölümü)

17. Romeo ve Juliet Balesi (Antalya Opera ve Bale Genel Müdürlüğü)

18. Shakespeare filmleri gösterimi (Başka Sinema)

19. Türkiye'de Şekspir Olmak Belgeseli gösterimi (Gülşah Özdemir Koryürek)

20. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda öğrenciler, öğretmenler ve veliler için Isparta Belediyesi, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Fakültemiz eşliğinde düzenlenecek "Shakespeare/drama for kids" temalı etkinlikler

21. Shakespeare adının verileceği Bölüm Kütüphanesi

22. Verona, İtalya'da bulunan Club Juliet'e festival katılımcıları tarafından yazılacak mektupların gönderilmesi ve bu mektupların Verona'da müzede sergilenmesi

23. Shakespeare üzerine söyleşiler ve atölye çalışmaları

24. Macbeth (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları)

25. Twitter Fenomeni Romeo, Instagirl Juliet (USMED)

26. Maskbet (Bursa Belediyesi şehir Tiyatroları .

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.