İbcioğlu: 'SDÜ Bu Yıl Talep Paltlaması Yaşadı'

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, bugün makamında basın toplantısı düzenleyerek bazı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2011 13:19
İbcioğlu: 'SDÜ Bu Yıl Talep Paltlaması Yaşadı'

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, bugün makamında basın toplantısı düzenleyerek bazı açıklamalarda bulundu.

Rektör İbicioğlu, konuşmasında şunları söyledi;
“Bugün kadir gecesi öncelikle hepinizin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutlarım.Bu yıl SDÜ talep patlaması yaşadı, önceki yıllara göre üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısı arttı. Bu girişimciliğimizden kaynaklandı, dünya daki üniversiteler artık rekabet halinde olduğu gibi Türkiye’de de yeni yeni birçok üniversite kuruluyor ve rekabet ortamı oluşuyor. Üniversiteler öğrenci toplama atağına başladı.

Biz SDÜ olarak ulusal çapta tanıtım kampanyasına girdik, Isparta’nın ilçelerini gezdik, buralarda bulunan yetkililerle (kaymakam, belediye başkanı) görüşmeler yaparak Güçbirliği Platformu sayesinde finansman kaynağı oluşturarak her ilçedeki yüksek okullarımızı tanıtan tanıtım filmleri hazırladık. Farklı ulusal kanallarda gösterime sokarak SDÜ ve Bünyesindeki Yüksek Okulların tanıtımını yaptık.

Isparta’da Yüksek Okulların 2010 yılında kapasiteleri % 67 iken, bu yıl kapasitelerini % 90’ın üzerine çıkardık.

Isparta’ya daha çok öğrencinin gelmesi ve burada rahat etmesi için daha çok fedakarlığa ihtiyaç vardır.

Ayrıca üniversitemizden mezun olan öğrenciler Türkiye’nin her yerinde Üniversitemizin olumlu şekilde tanıtımını yaptılar. Isparta’nın iyiliklerinden ve imkanlarından bahsedip lehimizde propaganda yapıyorlar.

Geçen yıl SDÜ % 78.8 tercih edilirken bu yıl % 92.7 oranında tercih edilmiştir. Bu büyük bir teveccühtür, Türkiye’de birçok yerde yeni üniversiteler açılmasına rağmen öğrenciler bizi tercih ettiler.

SDÜ bünyesinden geçen yıl yabancı öğrenci sayısı 300 iken bu yıl yalnız 1. sınıftaki yabancı öğrenci sayısı 615 oldu.

Bu yıl yeni öğrenci alamayan Eğirdir Su ürünleri Fakültemizi yeniden yapılandırarak öğrenci alması için gerekeni yapacağız.

SDÜ olarak dinamik olmak mecburiyetindeyiz. Yeni bölümler açarak SDÜ’yü daha ileri seviyeye getirmemiz gerekiyor. Kısa zaman içinde Arapca, İngilizce, Havacılık, İletişim ve Açık Öğretim fakülterini açacağız. Ayrıca Isparta’da helal gıda merkezi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Helal Gıda Merkezi Açıldığı anda em üniversite olarak hemde Isparta’ya önemli hizmetler vereceğiz.

Geleceğimiz bu günden daha aydınlık olacaktır. Bir şehrin Üniversitesi ne kadar başarılı olursa, o şehrin genel başarısı da yüksek olur.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum