İbicioğlu, Barış Sürecini Anlattı

AK Parti “Siyaset Akademisi” derslerine devam eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Diyarbakır’daki dersinde önemli konuların altını çizdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2013 16:30
İbicioğlu, Barış Sürecini Anlattı

Yoğun bir katılımın olduğu programda Rektör İbicioğlu, Türkiye’deki siyaset ve barış süreci üzerinde durdu. Konuşmasının ardından uzun süre tebrikleri kabul eden İbicioğlu, konuşmasında sık sık Osmanlı örneğini vererek, uzlaşının önemini vurguladı.

“Kimsenin annesinden ve babasından etnik yapısını seçerek isteyerek doğmadığını, Osmanlı Devletinin farklı etnik yapıları bir çatı altında toplayarak büyük bir medeniyet kurduğunu, bu farklılıklarla bir aşure meydana getirdiğinden” bahseden İbicioğlu, Avrupa’dan esen Etnisite rüzgarının bu medeniyeti dağıttığını oluşturulan bu aşurenin bozulduğunu anlattı.

Siyaset yaparken samimiyetin önemli olduğu vurgusunu yapan İbicioğlu, kavgayla kimsenin bir yere varamayacağını, bir ilerleme kaydedilemeyeceğini bunun yerine barışçıl bir çözümün önemli olduğunu söyledi.

İbicioğlu, siyaset derslerine Gaziantep, Ankara ve İstanbul’da devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.