İbicioğlu 'Bilim Adamları Havzalarını Geliştirsin'

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de üç üniversitenin yönetimi, öğretim üyeleri ve Azerbaycan Parlamentosu’nun temsilcilerine seslenen Rektör İbicioğlu ...

Yayınlanma:
İbicioğlu 'Bilim Adamları Havzalarını Geliştirsin'

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de üç üniversitenin yönetimi, öğretim üyeleri ve Azerbaycan Parlamentosu’nun temsilcilerine seslenen Rektör İbicioğlu, “Türk bilim adamlarının uluslararası alanda daha fazla boy göstermesinin, Türk ve Azerbaycan bilim adamlarının etkinlik havzalarını genişletmelerinin gerekliliğine değinerek bu organizasyonların ülkeler arasında barışa ve kardeşliğe olanak sağlayacağını ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU ve beraberindeki heyet, 21- 24 Eylül 2011 tarihleri arasında “Uluslararası Uygulamalı Mekanik ve Modern İletişim Teknolojilerindeki Gelişmeler Sempozyumu” ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle Azerbaycan’da bir dizi etkinlikte bulundu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet SANİÇ, Odlar Yurdu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet VALİYEV, Uluslararası Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaxaber KORDZAIA ile yapılan görüşmelerde yükseklisans ve doktora düzeyinde öğrenci değişimi konusu ilk kez gündeme taşındı. Görüşmeler çerçevesinde bu değişim programlarındaki öğrencilerin özellikle turizm ve sağlık alanında SDÜ’de sertifika ve staj programlarına da dahil edilerek ülkelerine ekonomik, bilimsel anlamda katkı sağlamaları ve SDÜ’nün girişimci ve uluslararası alanda bir marka olması hususunda atılım gerçekleştirildi. Bu sayede 2011- 2012 eğitim ve öğretim döneminde 618 yabancı öğrencinin başvuru yaptığı SDÜ’nün, kültürel bir mozaik olması ve her geçen yıl yabancı öğrenci sayısının artırılması hedefine bir adım daha yaklaşıldı.

Ziyaret kapsamında Rektör Hasan İbicioğlu’na Odlar Yurdu Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi. Odlar Yurdu Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Gürcistan Uluslararası Kafkas Üniversitesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi’ne uluslararası alanda yeni kazanımlar sağlamak, üniversiteler arası bilimsel etkinlik çalışmalarına hız vermek ve SDÜ’nün sesini uluslararası arenaya taşımak amaçlı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak proje, sempozyum ve konferans içeren protokoller de hayata geçirildi.

Programda son olarak Ukrayna’nın önemli üniversitelerinden biri olan Sivastopol Uluslararası Nükleer Enerji Üniversitesi ile nükleer enerji konusunda işbirliği ön görüşmesi de ziyaretin önemli bir ayağını oluşturdu. Bu konuda yürütülen müzakerelerde SDÜ’de uygulamalı olarak nükleer enerji çalışmalarının temellerinin atılması noktasında fikir birliğine varıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.