İbicioğlu Bloomberg HT Televizyonunda SDÜ'yü Anlattı

Rektör İbicioğlu Bloomberg HT Televizyonunda SDÜyü Anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2012 10:39
İbicioğlu Bloomberg HT Televizyonunda SDÜ'yü Anlattı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Bloomberg HT televizyonunda yayınlanan Ali Çağatay ile Ana Haber Bülteninin canlı yayın konuğu oldu.

Programda Çağatay’ın sorularını yanıtlayan Rektör İbicioğlu, üniversite- sanayi işbirliği, SDÜ ve üniversitede yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasının başında, günümüzde üniversite sanayi işbirliğinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken İbicioğlu, “Üniversitede verdiğiniz bilgi piyasada karşılığını bulmalı. Üniversite ve sektör ayrı vadilerde olmamalı, birbirini tamamlamalı. Ülkemizde üniversite sayılarının artmasıyla yükseköğretimde rekabetçi koşullar arttı. Bunun sonucunda üniversitelerin kendi kaynaklarını oluşturması gerekiyor. Bu kaynakları oluşturabilmeleri açısından da elde ettikleri -özellikle de uygulamaya yönelik- bilgileri piyasayla test etmeleri gerekiyor; rekabetçi koşullar içerisinde varlıklarını sürdürebilmeleri için bunu yapmaları bir mecburiyet haline dönüştü. Bundan dolayı da üniversitelerdeki piyasayla bütünleşme olgusu arttı.”dedi.

Akademisyenlerin kendi alanlarıyla ilgili yönlendiricilik yapmaları gerektiğini ve sektörün önünü açmaları gerektiğini vurgulayan İbicioğlu, “Bilgi teknolojisinden, bilgi toplumundan bahsediyorsak toplum akademiyayla işbirliği yapmalı” diye konuştu. Isparta’da hem üniversitenin hem de halkın birbiri için şans olduğunu dile getiren Rektör İbicioğlu, Isparta’nın eğitime açık ve eğitim standardı yüksek bir il olduğunu belirtti.

Üniversite ile şehrin bütünleşmiş bir durumda olduğunu ifade eden İbicioğlu, “Isparta her anlamda üniversitesine kucak açıyor.” şeklinde konuştu. Programda üniversitede yürütülen projeler hakkında da bilgiler veren İbicioğlu, üniversite olarak bilgi toplumunda karşılaşılan sorunlara çözüm üretecek patentlere sahip olduklarını ifade ederek “Uzaktan algılama yoluyla savaş uçaklarını engelleme ve imha”, “ Barutsuz fırlatma teknolojisi” projelerinden bahsetti.

Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde üretilen “Dikensiz gül” ve “Gül kokulu gübre” projelerini de kamuoyuyla paylaşan İbicioğlu, “Üniversite olarak bu konuda da akademik liderlik yapıyor ve bu alanda gül kongreleri düzenliyoruz. Biz istiyoruz ki gül denilince herkesin aklına Isparta gelsin.”dedi. İbicioğlu, programda üniversitemiz kampüsünde 100 dönümlük bir arazi içerisine gül vadisi oluşturacaklarının da müjdesini verdi.

Üniversite olarak ilklere imza attıklarını, halkın, piyasanın beklentilerine cevap verdiklerini söyleyen İbicioğlu, Yarık Damak-Dudak Tedavi Kliniğinin Türkiye’de ilk olarak SDÜ Diş Hekimliği Fakültesinde hizmet vermeye başladığını belirterek tedavi sürecinde konaklama dahil hastalara her türlü imkanları sağladıklarını söyledi. İbicioğlu, programda Pomza ve Cad- Cam Araştırma Uygulama Merkezleri bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.