İbicioğlu: 'Said Nursi Araştırma Merkezi Gündemimizde Yok'

SDÜ Rektörü İbicioğlu: 'Gündemimde yok ama böyle bir teklif gelirse tartışırız' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2012 11:17
İbicioğlu: 'Said Nursi Araştırma Merkezi Gündemimizde Yok'

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Ramazan Özcankaya’nın ‘SDÜ bünyesinde Said Nursi Araştırma Merkezi kurulması gerekir şeklindeki açıklamasına’ karışlık böyle bir öneri gelse değerlendirilir mi? Sorusuna “Gündemimde yok ama böyle bir teklif gelirse tartışırız. Gerek görülürse açılır bunu da kamuoyuna duyururuz” diye yanıt verdi.

İbicioğlu, SDÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hasatlıkları ABD Öğretim Üyesi Ramazan Özcankaya’nın ‘Süleyman Demirel ismi üniversitede olmaz. Siyasilerin isimleri üniversitelere verilmemeli’ şeklindeki açıklamalarına ‘Kendi düşüncesidir. Bizi bağlamaz. 42 yıl bu ülkeye hizmet etmiş büyüğümüzün adının kaldırılmasını düşünmüyoruz” dedi.

Basın Kulübü programında ‘ Süleyman Demirel adı üniversitede de olmamalı. Üniversitelere bilim adamlarının adı verilmeli’ diyerek bazı kesimlerin tepkisini çeken SDÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Ramazan Özcankaya’nın çıkışı hakkında Rektör Hasan İbicioğlu ilk kez konuştu.

İbicioğlu, “Üniversitemizin bu kadar çok önceliği varken böyle ir şey akılımızn ucundan bile geçmez. Üniversite içerisinde özgür tartışma ortamında düşüncelerin ortaya konulması gibi bir anlayışımız var. Ülkede taş üstüne taş koyan herkesin bizim başımız üstünde yeri var. Sayın büyüğümüz 42 yıl boyunca bu ülkeye hizmet etmiş. Böyle bir tartışmanın içerisinde SDÜ yönetimi yok. Bu tartışmanın içerisinde de olmayız. Biz üniversitenin temel amaçlarına odaklanıyoruz. Üniversitelerde akademik özgürlük esastır. Bu düşünceler kişilerin kendilerini bağlar. Biz işimize bakıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum