İbicioğlu 'Şampiyonlar Ligine Gireceğiz'

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversiteyi şampiyonlar ligi seviyesine çıkartacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
İbicioğlu 'Şampiyonlar Ligine Gireceğiz'

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversiteyi şampiyonlar ligi seviyesine çıkartacaklarını söyledi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin’in odasında sergilenen gülü sembolize eden hediyelik ürünlere hayran kaldı.

Rektör İbicioğlu, Güneykent Belediyesi’nin kasabalı kadınlara yaptırdığı hediyelik ürünlerin geliştirilebileceğini söyledi. Gül taşıyan eşek maketine hayran kalan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, anında geliştirdiği projesinin uygulanabilirliği için Cad-Cam Merkezi ile temasa geçti. Rektör İbicioğlu, eşek maketinin robot haline getirilmesi, yürüyen ve müzik çalan eşek modelinin geliştirilip, oyuncak ve hediyelik eşya sektörüne kazandırılması için Cad-Cam Merkezi yetkililerine talimat verdi. Rektör İbicioğlu, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Programı ve İş Bugünyası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin Rio+20 Kalkınma Konferansı’nda Türkiye’yi temsil edecek en iyi projeler arasında SDÜ ekibinin de projesinin bulunduğunu açıklamak amacıyla düzenlediği basın toplantısında iddialı konuştu.

SDÜ ve Isparta adına hayallerini ve hedeflerini açıklayan İbicioğlu, “Bugünya Ligi’nde ilk 100’de olacağız” dedi. Her şeyin hayalle başladığını ve Hayalsız yaşanamayacağını kaydeden Rektör İbicioğlu, SDÜ’nün Bugünya Ligi’nde ön sıralara çıkması gerekliliğinin altını çizdi. Her sektöre bilgiyi uyarlayıp, rekabet edebilirliği artırmayı amaçladıklarını belirten İbicioğlu, “örnek verecek olursak elmacılık; Ziraat Fakültesi’nin kazanımlarını kanalize edemezsek, yeni bilgi ve teknolojileri uygulayamazsak rekabet imkanımızı kaybederi. Gül; gülyağı ihracatının yüzde 65’ini Isparta yapıyor. 30 milyon gelirimiz var. Faransa gülyağını satın alıyor, işliyor ve marka üretiyor. Üniversite Ispartasız, Isparta üniversitesiz olamaz. Marka üretmek için üniversite ile Isparta birleşmek zorunda. Ahşapta çok ileriyiz ama yeni teknolojileri kullanamıyoruz” diye konuştu.

Üniversitede şu an devam eden organizasyonlardan bahseden Rektör İbicioğlu, bu yoğunluğun Isparta ve Burdur’da hizmet sektörünü beslediğini söyledi.

İki ilde de otellerde ve pansiyonlarda yer bulunamadığını kaydeden İbicioğlu, “her hafta bu etkilikler sayesinde en az 3-4 bin kişi Isparta7ya geliyor. Her hafta önemli konuklarımızı ağırlıyoruz. İktidar ve muhalefet ayrımı yapmıyoruz. Parti ve düşünce farkı gözetmiyoruz. Her birini tarlamızdaki farklı lezzetteki domateslerimiz olarak görüyoruz” dedi. 16-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Bahar Şenliği’ne bu yıl bilimin de dahil edildiğinin altını çizen İbicioğlu, şöyle konuştu: “Bahar şenliğinde 1 milyon TL para dağıtıyoruz. SDÜ ve Isparta geçmişte bir çok değer yetiştirmiş. En son 9.Cumhurbaşkanımız çıkmış. Kültür, ilim ve irfana değer veren şehir olarak SDÜ gelecekte sözünü söyleyecektir. Türkiye ekonomisi bilimsel çalışmaların teknolojiye dönüşmesi ile ayakta kalır. Ucuz maliyete dayalı rekabet yapamayız. Ucuz işgücüne dayalı rekabet mümkün değil. Biz bilgiyi ürüne dönüştürerek rekabet edebiliriz. Tıpkı Japonya gibi. Üniversite olarak, Türkiye olarak yapmamız gereken bul. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizden vazgeçemeyiz. Biz diyoruz ki; SDÜ olarak bilginin teknolojide kullanımına öncülük edeceğiz, piyasaya yansıtacağız. Bilim Şenliği düzenliyoruz. Sponsorluklarla 1 milyon TL dağıtacağız. Bugüne kadar bahar şenliği vardı. Şimdi bilim şenliği de dahil edildi. Girişimcilik projeleri, sosyal projeler, güzel Türkçe konuşma, sanat ve spora dayalı projelere ödüller vereceğiz. 16-17-18 Mayıs’ta projeler yarışacağız. Derece alan projelere ortaklıklar teklif ettireceğiz. Bilimsel çalışmaları ön plana çıkaracağız. Hayallerimiz çok büyük. Osman bey bile, Şeyh Edibali’den nasihat aldığında SDÜ gibi küçük bir beylikti. Sonra büyük bir cihan çıktı. Her şeyin başı hayaldir. İnşallah biz başaracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.