İbicioğlu: Yaptığımız Bir İnsan Kaynakları Planlamasıdır

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Haşan İbicioğlu, paralel yapı operasyonuna bağlanan üniversitedeki görevden almalarla ilgili açıklamada bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2014 17:18
İbicioğlu: Yaptığımız Bir İnsan Kaynakları Planlamasıdır

DEDİKODULARLA KAREKET ETMEM.
Hiçbir insanı "Şucu, bucu" diye ayırmadıklarını belirten İbicioğlu, şöyle konuştu: "Bir hukuk devleti içinde yaşıyoruz. Ben dedikodularla hareket etmem. Herkes birileri hakkında bir şeyler söyleyebilirler.

Ama bu arkadaşlara saygısızlık olurlar. Türkiye’de her kesimin özgürce yaşayabileceği bir ortam istiyoruz. Üniversitenin devletin genel işleyişini aksatabilecek bir yapı olursa kim olursa olsun bunu oraya yansıtamaz. Herkes herkese bir söz söyleyebilir. Ama biz bununla ilgili yasal verileri ele geçirdikten sonra gereğini yaparız. Üniversite bir devlet kurumu.

İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI YAPIYORUZ.

Bu kurumda yaptığınız yaşıyoruz. Ben dedikodularla hareket etmem. Herkes birileri hakkında bir şeyler söyleyebilirler. Ama bu arkadaşlara saygısızlık olurlar. Türkiye’de her kesimin özgürce yaşayabileceği bir ortam istiyoruz. Üniversitenin devletin genel işleyişini aksatabilecek bir yapı olursa kim olursa olsun bunu oraya yansıtamaz. Herkes herkese bir söz söyleyebilir. Ama biz bununla ilgili yasal verileri ele geçirdikten sonra gereğini yaparız. Üniversite bir devlet kurumu. Bu kurumda yaptığınız yanlışlar insanların sizden değil devletten de soğumalarına neden olabilir. Ünviersitede de bizim yapmış olduğumuz icraat, üniversitede bir insan kaynaklan planlaması var. Makamlarda bulunanlar zaman içinde yıpranmışlığa uğrayabilir. Bazen frekansı uymayabilir.

KAN TAZELEMEK İÇİN BU GEREKLİ.

Kendisi çalışmaktan yorulabilir. Bu nedenlerle insan kaynakları planlamasında bir kan tazelemesine gidiyoruz. Bu kararları yine alabiliriz. O arkadaşımız bir nöbet değişimi yapacaktı, bunla ilgili gerekli değişimleri yapabiliriz. Görevden aldığımız bir arkadaşımı 'tukaka' yapacak bir nankörlükte değilim. Kurumsal amaçların değişimi açısından bu görevden almalar bir gereklilik. Başanlı insanlar arasında da rotasyon yapabilirsiniz. Zaman içerisinde o kişi orayı öyle bir sahiplenebilir ki, kendisinden başkasının orada başanlı olamayacağını düşünür. Devlette süreklilik esastır. Kimseyi vazgeçilmez eleman pozisyonunda tutmamamız gerekiyor. İnsan kaynaklan politikası için yapılması gereken atamalardı. İlerleyen zamanlarda yine yapılabilir. Rektör yardımcılarında da dahi bunu yapabiliriz. Kan tazelemek açısından bu önemli" dedi.

AJANS32'NİN O HABERİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum