İbicioğlu Yönetimindeki SDÜ Ne Kadar Özgür?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Şahin, Uluslarrası Davraz Kongresi’nde sık sık “Üniversitelerin en özgür kurumlar” olması gerektiğine işaret etti. Peki, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun özgürlük karnesi nasıl?

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2014 14:27
İbicioğlu Yönetimindeki SDÜ Ne Kadar Özgür?

AJANS32'NİN ÖZEL HABERİ!

SDÜ’de düzenlenen Uluslararası Davraz Kongresi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Üniversiteler en özgür kurumlar olmalıdır. Özgürlük olursa bilimde teknolojide gelişir. Üniversiteler her türlü fikir ve düşüncenin özgürce tartışıldığı mekanlardır” dedi.

Peki, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun yönetiminde özgürlük karnesi nasıl?

52 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA
SDÜ 2012 yılında harç zamlarını protesto ettiği için 52 öğrenci hakkında soruşturma açıldı. Protesto gösterisinde herhangi bir şiddet olayı yaşanmamasına karşın 51 öğrenci hakkında 15 gün, 1 öğrenci hakkında da 1 ay uzaklaştırma cezası verilmesi yaygın basında da geniş yer bulmuştu.

SDÜ MOBBİNG İDDİALARI İLE ÇALKALANMIŞTI
Yine Rektör İbicioğlu döneminde üniversite mobbing uygulandığı gerekçesiyle birçok akademisyen ve üniversite çalışanı çeşitli basın kuruluşlarında mobbing uygulamaları ile ilgili açıklamalar yapmıştı.

DEMOKRATİK TEPKİYE YAKA PAÇA GÖZALTI
Yine SDÜ’nün bu yıl ki açılış törenine katılan Bülent Arınç’ı protesto etmek isteyen öğrenciler SDÜ Özel Güvenlik tarafından yaka paça gözaltına alınmış ve üniversiteye yakışmayacak görüntüler yine yaygın basında geniş yer almıştı.

FEYZİOĞLU’NA VETO
Son olarak SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenleyeceği bir konferansa katılacak olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’ya da üniversite yönetimi tarafından izin verilmemişti.

FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜN DE BİR SINIRI OLMALI
Rektör İbicioğlu konuyla ilgili Doğan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada alınan kararın konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Başbakan Erdoğan ile Danıştay töreninde yaşadığı tartışmanın da etkili olduğunu ve Fikir özgürlüğünün de bir sınırı olması gerektiğini ifade etmişti.

PEKİ SDÜ NE KADAR ÖZGÜR?
Tüm bu yaşanan gelişmeler alt alta sıralandığında ve Mehmet Ali Şahin’in “Üniversiteler en özgür kurumlar olmalıdır. Özgürlük olursa bilimde teknolojide gelişir. Üniversiteler her türlü fikir ve düşüncenin özgürce tartışıldığı mekanlardır” açıklaması ile birlikte düşünüldüğünde akıllara Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yönetiminde SDÜ ne kadar özgür? Sorusu geliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum