İbrahim Yıldırım’dan Şok Açıklamalar…

İbrahim Yıldırım’dan Ajans32.com'a Özel Olarak Açıklamalarda Bulundu..

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2012 13:07
İbrahim Yıldırım’dan Şok Açıklamalar…

İbrahim Yıldırım’dan Ajans32.com'a Özel Olarak Açıklamalarda Bulundu..

Ben bu açıklamaları Isparta İl Özel İdarespor kulübü başkanı olarak yapıyorum.

06.04.2012 tarihinde görsel ve yazılı basında şahsımla ve Özel İdarespor Kulübü ile ilgili İl Genel Meclisi kaynaklı usulsüzlük yapıldığına dair haberler yayınlanmıştır.

Kamuoyunun gerçeği öğrenmesi amacıyla bu açıklamaları yapma ihtiyacını hissettim.

Özel İdarespor kulübü 1976 yılından bu yana faaliyette bulunan ve bir çok gencimizin futbol oynamasını sağlamıştır. Takımımız 2011- 2012 dönemi bölgesel ligde bulunması nedeniyle hiç haketmediği şekilde hukuki olmayan, hiçbir mesnete dayanmayan, bazı kişi ve çevrelerce çeşitli iftiralara ve suçlamalara mağruz kalmıştır. Bu süreçte biz hiçbirşekilde açıklama yapmadık ve sessizliğimizi koruduk.
Özel İdarespor kulübünün alt yaspısında 140 gencimiz çeşitli kategorilerde spor yapmaktadır.

01.04.2012 tarihinde Denizli’de yapılan müsabakalarda U17 takımımız Türkiye genelinde Isparta’mızı temsil ederek finale kadar yükselmiştir. Bu karşılaşmaya ise ulaşım için Isparta Belediyesi’nin aracından faydalanılmıştır

Bölgesel Amatör Ligin 2010 – 2011 sezonuna Özel İdarespor katılmadı. Kamuoyundan “Sav Belediyespor bile katıldı, Özel İdarespor neden katımadı?” diye tepkiler aldık.

2011 – 2012 döneminde ise katıldık ve bukez de Özel İdarespor’un varlığından rahatsız olan çevreler “devletin imkanlarını kullanıyorlar” diye eleştirilerde bulundu.

Türkiye de 81 İl Özel İdaresinin tamamına yakınının spor kulübü mevcut, bunlarında % 90’ı futbolla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Ve bu kasmamda İlin tüm kurumları maddi olarak katkıda bulunmaktadır.

5302 saylı Özel İdare Kanunu, Dernekler Kanunu, ve eski adıyla Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Teşkilat Kanunu hükümlerine göre Özel İdarespor Kulüplerinin idarenin tesislerinden, araç ve gereçlerinden faydalanmasında hiçbir sakınca yada kanuna aykırılık yoktur.

Ayrıca Özel İdare ve Belediye bütçelerinden amatör spor kulüplerine ayni ve nakti yardım yapılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği görüşleri ve Sayıştay kararları mevcuttur.

Spor kulüpleri 5072 sayılı kanun kapsamında BULUNMAMAKTADIR.

Bu hususla ilgili İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı görüşü de vardır.

Dolayısıyla bağış alınması ve kurum tesislerinden faydalanmasında hiçbir engel yoktur. Maliye Bakanlığınca da kurumların sosyal tesislerinin işletimine ilişkin her yıl yayınlanan tebliğde spor kulüplerinin tesislerden bedelsiz yaralanabileceği belirtilmiştir.

Örnek olarak; 2009 yılında Özel İdare bütçesinden Ispartaspor Kulübüne il genel meclisince 10.000 tl yardım yapılmıştır.

5302 sayılı kanun il genel meclisinin görevlerini açık bir şekilde belirtmiştir. İl Genel Meclisinin öncelikle spor kulübünün işlemlerini denetleme yetkisi yoktur.

Özel İdarespor kulübü olarak biz sosyal tesislerden faydalanma yolunu seçmedik, kulübümüzle doğrudan ilgili olmadığı halde Fil Dişi Sahili genç milli takımının oyuncuları (18 kişi) konaklama ve yemek ücretleri kulüp adına tahakkuk ettirilmiş ve ödemesi yapılacaktır.

Sonuç itibariyle tesislere olan burcun 110 bin lirası Fil Dişi Sahili milli takımına aittir. Ama biz bunu üstlendik ve ödemesini yapacağız.

Özel İdarespor Kulübüne sosyal tesislere borç verilen 30 bin liraya ilişkin uygulama ise 20 yıldır yapılan bir uygulamadır. Benden önceki dönemlerde de benzer uygulamalar yapılmıştır ve bundan sonrada yapılmaya devam edecektir.

2011 – 2012 futbol dönemine ilişkin hazırlıklarda yapılan harcamalar, Temmuz 2011 de başlamış olup; kulübümüze dışarıdan gelen futbolcu seçmeleri, altyapıda bulunan oyuncularımız, deplasmana giden Özel İdare personeli, gelen misafir takımlara ikram edilen yemek ve içecekler için yapılmıştır.

Bu süreçte günlük yaklaşık 300 kişilik 3 öğün + iftar için kulüp kaynakları kullanılmıştır.

Sosyal tesislerden borç verilmesi ve yemek verilmesi yeni bir uygulama olmayıp eskiden beri devam eden bir uygulamadır. Yemek yiyenlerin %50’si Özel idare Personeli olmayıp diğer kurum personelleri, öğrenciler v.s. kişilerdir.

Isparta Valiliği 2006 – 2007 döneminde Ispartaspor 3. Ligde prpfesyonel iken bile kurumlardan bağış toplanması için kampanya başlatmıştır. Bizimde Özel İdarespor kulübü olarak bağış almamız gayet normal ve hukuki bir durumdur. Spor kulübünün gelir ve giderlerinden bir kuruş olsun kayıt dışılık yoktur, tamamı kayıt altındadır.
Spor kulüplerinin iş ve işlemlerinin denetimi İçişleri bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlı deneticileri ile Genlik Sor Bakanlığı deneticilerine aittir.Bunun dışında başka kurum yada kuruluş denetleme yapamaz.

Bütün bu yapılanlar suç ise ben 19.12.2011 tarihinde İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinden ayrıldım. Ancak bu tarihten 20.02.2012 tarihine kadar benzer bağış alımı, sosyal tesislerden konaklama ve yemek imkanının kullanımı ile Özel İdare araçlarının faydalanılması devam etmiştir.

Spor kulübü üzerinden İbrahim Yıldırım olarak şahsımı yıpratmaya yönelik tarafımca açılan dava sonucunu etkilemeye yönelik, ahlakı olmayan yargısız infaz etmeye, oluşmamış bir suçu oluşmuş gibi göstermeye yönelik iftira kampanyasından başka bir şey değildir.

Malum kişi tarafından şahsım İçişleri Bakanlığına şikayet edilmiş ve inceleme süreci devam etmektedir. Bu şikayetin ana unsuru spor kulübüdür. Soruşturma sonucunda suçu olanlar Türk Adaleti önünde hesabını verecektir. Ama süreci etkilemeye yönelik olaya müdahil olmaya çalışmak gayri ahlaki bir durumdur.

Geldiğimiz son nokta da şahsımı halen başkanlığını yaptığım Isparta İl Özel İdarespor kulübü üzerinden yıpratmaya yönelik iftira kampanyası yürütenlerle ilgili her türlü hukuki hakkımı aramaya yönelik adli süreci başlatacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum