IBSİAD Belediyeye Ortaklık Teklif Etti

IBSİAD Belediyeye Ortaklık Teklif Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2015 14:59
IBSİAD Belediyeye Ortaklık Teklif Etti

IBSİAD (Isparta Birleşik İş Adamları Derneği yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret eti. Özellikle yenilenebilir enerji üzerinde çalışmalarda bulunan dernek üretim konusunda Isparta Belediyesine ortaklık teklif etti.

IBSİAD Dernek Başkanı Ünal Sofulu ve yönetim kurulu üyeleri dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundular. Yönetim kurulu üyeleri Günaydın’a bir süre önce yapılan ameliyat için geçmiş olsun temennisinde bulunurken yaptıkları çalışmalar hakkında da geniş bilgi verdi. Günaydın’da tüketen toplum yerine üreten bir toplum oluşturmak için yapılan bu çalışmayı takdirle karşıladı.

Makam odasında yapılan görüşmede Dernek Başkanı Ünal Sofulu “IBSİAD olarak başkanımıza hem geçmiş olsun temennisinde bulunmak için geldik. Ayrıca erasmus kapsamında yapmış olduğumuz çalışmalar bulunmaktadır. Bu konu hakkında sizlere bilgi vermek için ziyaretinize geldik” dedi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren yönetim kurulu üyesi Tuncay Yiğit, “üyelerimizin çoğunluğu Makine mühendisi. Çoğunlukla da doğal gaz ve enerji üzerine hizmet vermektedir. Yani ısı ve enerji kolunda çalışmaktadırlar. Beraber bir şey yapmak için güçlü olan tarafınızla çalışmanız gerekmektedir. Üyelerimizin %50 si bu alanda çalışmaktadır. Bu nedenle araştırmamızı bu doğrultuda haraket ettik. Aynı paralelde olan diğer ülkelerin bu konudaki çalışmalarını araştırdık. Bu konuda Portekiz ve İtalya’daki üniversitelerle görüş alışverişinde bulunduk. Isparta’da yapacağımız bu hizmet noktasında da en önemli ortaklarımızın birisinin de Isparta Belediyesi olmasını istiyoruz. Bu konuda da konusu ile ilgili Başkan yardımcıları ile gerekli görüş alışverişinde bulunduk” dedi.



Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da çalışmaya olumlu baktığını belirterek, Başkan yardımcılarının konu hakkında uzman olduklarını hatta bir başkan yardımcısının konu üzerine Çin’e kadara giderek çalışmaları yerinde gördüğünü dile getirdi.

Günaydın, “artık çağımız enerji çağı haline dönüşmüştür. Özellikle yenilenebilir enerji noktasında hem ülkemizde hem de dünya ülkeleri bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Kolay bir iş değil ama yapılamayacak bir olay değildir. Yapacağınız bu çalışmaya belediyeyi de kattığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.