İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi Deliniyor

‘Isparta Gül Platformu’ adıyla oluşturulan birliktelik, Kafeler Caddesi’nde artan alkollü işletmelerle ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin delindiğini ileri sürdü. Açıklamada “Valilik, emniyet, jandarma ve belediye bu konu üzerinde çalışmalı” mesajı v

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi Deliniyor

‘Isparta Gül Platformu’ adıyla oluşturulan birliktelik, Kafeler Caddesi’nde artan alkollü işletmelerle ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin delindiğini ileri sürdü. Açıklamada “Valilik, emniyet, jandarma ve belediye bu konu üzerinde çalışmalı” mesajı verildi.

Isparta Gül Platformu adıyla oluşturulan sivil toplum kuruluşu yöneticileri dün gazetecilerle bir araya geldi. Yönetiminde Halil Elitok, Orhan Ünal, Ahmet Aydemir, Osman Akçil ve İbrahim Özgüleç’in yer aldığı Isparta Gül Platformu Isparta’da İçişleri Bakanlığı’nın Alkollü İşletmeler ile ilgili yayınladığı genelgenin delindiği ileri sürüldü.

Kafeler Caddesi olarak anılan bölgede alkollü işletmelere ruhsatlar verildiği ve hali hazırda belediyeye yapılan çok sayıda alkollü işletme ruhsatının bulunduğunu belirten Isparta Gül Platformu Başkanı Halil Elitok, konuyla ilgili olarak Valilik ve Belediye ile istişare edeceklerini söyledi.

Belediye Meclis üyesi Ahmet Aydemir’de konunun Belediye Meclisi gündeminde olduğunu hatırlatarak “Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi var. Alkollü işletmelerin belli bir merkezde toplanması gerektiği, toplumun kötü alışkanlıklara özendirilmemesi gerekçesi ile yer alıyor. Ancak ilimizde görüyoruz ki Alkollü İşletmeler dağınık bir vaziyette, ayrı ayrı noktalarda. Bu da demek oluyor ki, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi Isparta’da delinmiş. Bizim talebimiz bu genelgeye uyulması noktasındadır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Isparta Belediye Meclisi’nin İmar Komisyonu’nda ‘kırmızı hat’ konusuyla ilgili bir çalışma yapması da bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum