İçkili Mekana Kırmızı Tedbir

Üniversite öğrencilerinin yoğunlukla takıldığı Kafeler Caddesi'nde bir avukatın yasanın boşluklarından yararlanarak müvekkilinin işyerine mahkeme kararıyla içki ruhsatı alması ortalığı karıştırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2013 09:58
İçkili Mekana Kırmızı Tedbir

Söz konusu işyerini emsal gösteren birçok işletme aynı bölgede kendi işyerine de içkili mekan ruhsatı verilmesi için Belediye Başkanlığı'na talepte bulundu. Bazı yerlere içkili işletme ruhsatı verilince de vatandaş ayağa kalktı. Belediye Başkanı Günaydın, 'pencere açıldı, kapatmalıyız' diye tanımladığı içkili mekan sürecini durdurmak için tedbir alacaklarını açıkladı.

MAHKEME KARARIYLA RUHSAT
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Basın Kulübü programında vatandaşın yeni içkili mekanların açılması yönündeki tepkilerine hak verdiğini söyledi. Kafeler Caddesi'nde bir avukatın müvekkili olduğu işlerine yasanın boşluklarından faydalanarak mahkeme kararı ile içkili mekan ruhsatı aldırdığını anlatan Günaydın, "bu içkili işyerinden sonra birçok işletme ayağa kalktı. Söz konusu ruhsatı emsal göstererek talepte bulundular. Bu durum beni de çok rahatsız ediyor. Şu anda Zabıta'nın ruhsat servisinde 20'e yakın içkili mekan ruhsatı talebi var. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Pencere açıldı, kapatmak istiyoruz. Bu pencereyi nasıl kapatırız yollarını arıyoruz, araştırıyoruz" diye konuştu.

YEDİŞEHİTLER'DE İÇKİLİ MEKAN İSYANI
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yedişehitler Mahallesi'nde evlerin bulunduğu alanda bir binanın içkili mekan yapılmasına gösterilen tepkilere hak verdiğini söyledi. Yedişehitler Mahallesi sakinlerinin bu konuda Belediyeyi şikayet yağmuruna tuttuğunu kaydeden Günaydın, "işletmeci arkadaşlarımızdan rica ettik. İşletmenin açılışı konusunda beklemelerini istedik. Yine bizim arkadaşlarımıza talimat verdik, içkili mekan ruhsatı verilmemesini söyledim. Isparta halkı bu konuda duyarlılık gösteriyor. Bu duyarlılık benin mennun da ediyor" dedi.

KIRMIZI HAT OLUŞTURULACAK
Belediye Başkanı Günaydın, içkili mekanların hızla artış sürecini durdurmak için tedbir alacaklarını açıkladı. Mayıs dönemindeki mecliste kararlaştırılmak üzere kırmızı bölge uygulamasını gündeme getireceklerini kaydeden Günaydın, "mecliste içkili mekan yatırımları için kırmızı hat oluşturulmasına karar vereceğiz. Bu bölgeyi meclisimiz hep birlikte değerlendirecek. Ondan sonra bu tür işletmeleri bu bölgelere yönlendireceğiz. Bu konuda zor bir duruma düştük. İnşallah çözümleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum